Δημήτρης Σκαρμούτσος: Bagels με τυρί κρέμα και φρούτα - μια συνταγή που συνδυάζει τέλεια αλμυρές & γλυκές γεύσεις
Θα χρειαστείτε περίπου 40 λεπτά για την εκτέλεση αυτής της συνταγής
ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό πατάτες baby
2 κ.σ. βούτυρο τ. Κερκύρας
1 κύβο κότας
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 φλ. λευκό κρασί, ξηρό
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και ανακατεύουμε.
2 Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Πλάθουμε σε μια μεγάλη μπάλα. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο σκεύος και σκεπάζουμε για 10'-15'
3 Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Πλάθουμε τη ζύμη σε σχοινί και ενώνουμε τις άκρες δημιουργώντας ένα κουλούρι. Περνάμε με το χτυπημένο αυγό την επιφάνεια του κάθε bagel και πασπαλίζυμε με σουσάμι.
4 Ψήνουμε για 15 λεπτά στο Philips Airfryer XXL HD9650/90 στους 180°C.
5 Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα κόψουμε κατά μήκος στη μέση.
6 Απλώνουμε σε κάθε bagel 2 κ.γ. τυρί κρέμα, το απλώνουμε και γεμίζουμε με φρούτα της επιλογής μας.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr