Ντίνα Νικολάου: Κοτομπουκιές τραγανές ή αλλιώς chicken nuggets - το finger food που λατρεύουν μικροί & μεγάλοι
Αν θέλετε μπορείτε να τις πανάρετε και να τις ψήσετε στο φούρνο για να είναι πιο ελαφριές
Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά
- 3 φλιτζ. τσαγιού πάνκο* ή φρυγανιά τριμμένη ή ψίχουλα ψωμιού
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Πλένω καλά τα φιλέτα, τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και τα κόβω σε μικρές μπουκιές. Σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων βάζω το αλεύρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω τις μπουκιές κοτόπουλου, κλείνω τη σακούλα και πιέζω για να παναριστούν όλες οι μπουκίτσες με το μείγμα.
Βάζω αρκετό ελαιόλαδο (2 εκ.) σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ βάζω το πάνκο και σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάω τα αυγά.
Ανοίγω την σακούλα και με μια τσιμπίδα παίρνω τις μπουκίτσες, τις βουτάω στα χτυπημένα αυγά και τέλος τις πανάρω στο πάνκο. Τις τηγανίζω για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά γυρίζοντας τες 1-2 φορές για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Τις μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρω ζεστές, συνοδεύοντάς τες με λαχανικά, πατάτες τηγανητές, κέτσαπ και μουστάρδα.
Note
*Το πάνκο είναι ψίχουλα από ένα λευκό, ιαπωνικό ψωμί χωρίς κόρα. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι ότι κατά το τηγάνισμα δεν απορροφά λάδι, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μια τραγανή κρούστα γύρω από το τρόφιμο που θέλουμε να τηγανίσουμε.
Who is Who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr