Άκης Πετρετζίκης: Λαχματζούν που θα σας πάρουν τα μυαλά - Φτιάξτε εύκολα & γρήγορα

Μαγειρέψτε τα στους φίλους και την οικογένεια... 

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 340 γρ. πίτες χορταρικών
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι στραγγιστό
  • πάπρικα, καπνιστή
  • μαϊντανό

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι.  Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα, το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά να χάσει όλη την υγρασία.
  • Απλώνουμε τις πίτες σε ένα ταψιά με λαδόκολλα, μοιράζουμε τη γέμιση, τη γραβιέρα και ψήνουμε 5-10 λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με γιαούρτι, πάπρικα και μαϊντανό.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr