Ντίνα Νικολάου: Σοκολάτα ρόφημα, λευκή και μαύρη - η απόλυτη εμπειρία των γιορτών!
Απολαύστε τη τις κρύες βραδιές δίπλα στο τζάκι, παρέα με όλη την οικογένεια
Υλικά
Για τη μαύρη σοκολάτα
- 250 ml κρέμα γάλακτος light, Arla
- 250 ml γάλα
- 1 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
- 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη ή μέλι
- 120 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη λευκή σοκολάτα
- 400 ml κρέμα γάλακτος light, Arla
- 150 ml γάλα
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα καλής ποιότητας, ψιλοκομμένη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Για τη μαύρη σοκολάτα
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Ανακατεύω για να διαλυθεί το κακάο και αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω την ψιλοκομμένη σοκολάτα στην κατσαρόλα, αφήνω για 1-2 λεπτά να μαλακώσει και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς. Μοιράζω τη σοκολάτα στις κούπες και σερβίρω με σαντιγί.
Για τη λευκή σοκολάτα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την κανέλα, την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνω να βράσει για 2 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά, πετάω το ξύλο κανέλας και ρίχνω την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύω καλά για να λιώσει και μοιράζω στις κούπες. Σερβίρω με σαντιγί, ξύλο κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισο.
Who is Who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr