Άκης Πετρετζίκης: Κουλουράκια με σταφίδες - Εύκολα και απλά χωρίς μίξερ!
Ιδανικά για να συνοδέψουν τον καφέ σας.
Συστατικά
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, + έξτρα για το πασπάλισμα
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. κανέλα
- 100 γρ. σταφίδες μαύρες
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ας μαγειρέψουμε...
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το αλεύρι, την κανέλα και τις σταφίδες, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 μπαλάκια των 30 γρ. και πλάθουμε τα κουλουράκια σε πλεξούδες.
- Μεταφέρουμε τα κουλουράκια στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα κουλουράκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr