Άκης Πετρετζίκη: Μας φτιάχνει μαγειρίτσα κοκκινιστή - Μια διαφορετική συνταγή με απίστευτη νοστιμάδα

Το αγαπημένο πιάτο της Ανάστασης.. 

Συστατικά

1 κιλό συκωταριά, αρνίσια

2-3 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. πιπέρι , σε κόκκους

3 κ.σ. ελαιόλαδο

250 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κρεμμύδι

4 σκ. σκόρδο

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 1/2 λίτρο νερό

1 στικ κανέλα

4-5 κόκκους μπαχάρι

300 γρ. μαρούλι

ματσάκι άνηθο

χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια

Για το σερβίρισμα

άνηθο

ξύσμα λεμονιού

λεμόνι, σε φέτες

πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μέσα τη συκωταριά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους πιπεριού και βράζουμε για 10-15 λεπτά.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Κόβουμε τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη, τη ντομάτα, το νερό, την κανέλα, τα μπαχάρια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά.
  • Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον βάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε επιπλέον 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον χυμό λεμονιού.
  • Σερβίρουμε με άνηθο, ξύσμα και φέτες λεμονιού και πιπέρι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr