Άκης Πετρετζίκης: Μας φτιάχνει Πεϊνιρλί σοκολάτας - Θα το λατρέψουν τα παιδιά σας
Για ένα γλυκό... πρωινό !
Συστατικά
250 γρ. νερό, χλιαρό
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
410 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
80 γρ. πραλίνα φουντουκιού για ψήσιμο του Άκη
50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό, για το ζυμάρι
Για τη γέμιση
200 γρ. μασκαρπόνε
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού για ψήσιμο του Άκη
4 μπανάνες
80 γρ. φουντούκια
80 γρ. marshmallows
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα, λιωμένη
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και την πραλίνα, και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 6-7 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC στον αέρα και βάζουμε μέσα ένα ταψί ανάποδα για να κάψει καλά.
- Κόβουμε τη ζύμη σε ίσα 6 κομμάτια.
- Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας που έχουμε απλώσει σιμιγδάλι.
- Πασπαλίζουμε τη ζύμη μας με λίγο σιμιγδάλι και πλάθουμε με έναν πλάστη σε οβάλ σχήμα περίπου 20-25 εκ.
- Γυρνάμε περιμετρικά τη ζύμη προς τα μέσα για να δώσουμε το σχήμα του πεϊνιρλί.
- Βάζουμε με ένα κουτάλι εσωτερικά το μασκαρπόνε, την πραλίνα, τις μπανάνες σε φέτες, τα φουντούκια και τα marshmallows.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα πεϊνιρλί.
- Απλώνουμε λίγο σιμιγδάλι σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τα πεϊνιρλί.
- Μεταφέρουμε προσεκτικά στο καυτό ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr