Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει πρωινό: Τραγανό αβοκάντο με αυγό - Για να ξεκινήσει η μέρα healthy! (βίντεο)
Δοκιμάστε μια διαφορετική χορτοφαγική εκδοχή του κλασικού scotch egg, φτιάχνοντας τραγανό αβοκάντο με αυγό και απολαύστε το πιο νόστιμο brunch.
Συστατικά
- 1 αυγό, μικρό
- 1 αβοκάντο
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα
- 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 αυγό, μεσαίο
- 20 γρ. πάνκο
- Για το σερβίρισμα
- 2 φέτες ψωμί για τοστ, μοναστηριακό
- τυρί κρέμα
- 2 φέτες καπνιστό σολομό
- ρόκα
- ντοματίνια
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε το αυγό, βράζουμε για 3 λεπτά, και τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
- Μεταφέρουμε το αυγό σε κρύο νερό, ώστε να σταματήσουμε τον βρασμό του, και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
- Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση κατά μήκος, στρίβουμε με τα χέρια μας τα 2 κομμάτια από τις αντίθετες κατευθύνσεις, και το ανοίγουμε.
- Αφαιρούμε το κουκούτσι καρφώνοντας ένα μαχαίρι και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα του. Προσέχουμε να διατηρήσουμε το σχήμα του αβοκάντο και να μην σπάσουν κομμάτια.
- Ξεφλουδίζουμε το αυγό, το τοποθετούμε στην εσωτερική τρύπα του αβοκάντο, ενώνουμε τα 2 κομμάτια του αβοκάντο, και καρφώνουμε 2 οδοντογλυφίδες, μια σε κάθε άκρη, ώστε να το σφραγίσουμε.
- Τοποθετούμε ένα γουόκ με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Ρίχνουμε σε τρία μπολ ξεχωριστά το αλεύρι, το αυγό και το πάνκο, και περνάμε με αυτή τη σειρά το αβοκάντο στο κάθε μπολ να παναριστεί.
- Ρίχνουμε το αβοκάντο στο γουόκ, και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, κόβουμε στη μέση το αβοκάντο, και σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό.
- Γαρνίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr