Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει εύκολη Μπλατσαριά με σπανάκι και φέτα - Θα σας ενθουσιάσει

Μια γρήγορη συνταγή για χορτόπιτα... 

Συστατικά

Για τον χυλό

250 γρ. νερό

150 γρ. γάλα, 3,5%

1 αβγό, μεσαίο

30 γρ. ελαιόλαδο

360 γρ. καλαμποκάλευρο

1/2 κ.γ. αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. βούτυρο, για το άλειμμα του ταψιού

Για τη γέμιση

200 γρ. σπανάκι, φρέσκο, καθαρισμένο

200 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα

1/2 ματσάκι άνηθο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κ.σ. αλάτι

350 γρ. φέτα

30 γρ. ελαιόλαδο

πιπέρι

Για τη σύνθεση

30 γρ. νερό, + έξτρα για να απλώσουμε τον χυλό

50 γρ. βούτυρο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσ
ης

Για τον χυλό

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, το γάλα, το αβγό, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός. 

Για τη γέμιση

  • Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 
  • Προσθέτουμε το αλάτι και τα πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
  • Μεταφέρουμε τα χόρτα σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 10 λεπτά.
  • Βάζουμε τα χόρτα ξανά στο μπολ, προσθέτουμε τη φέτα την οποία σπάμε με τα χέρια μας, το ελαιόλαδο, μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ., ρίχνουμε στο ταψί τον μισό χυλό και με ένα κουτάλι τον απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τον χυλό και την απλώνουμε με το κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Ρίχνουμε το νερό στον υπόλοιπο χυλό μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας.
  • Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό πάνω από τη γέμιση και τον απλώνουμε με τα χέρια μας καλά σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Θα χρειαστεί να βρέξουμε τα χέρια μας με νερό προκειμένου να απλώσουμε τον χυλό καθώς κολλάει αρκετά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και ψήνουμε στον φούρνο για 50-55 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. 
  • Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο.
  • Σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr