Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει στο eirinika.gr το απόλυτο cocktail: Παγωμένο τσάι με passion fruit - Το αντίδοτο στον καύσωνα
Το απόλυτο cocktail χωρίς αλκοόλ για να κεράσετε την παρέα σας, το iced tea cocktail με passion fruit είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε και μας το προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης
Συστατικά
TIP: Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
10 passion fruit(s), ή 200 γρ. χυμό passion fruit, κατεψυγμένο
700 γρ. νερό, βραστό
πράσινο τσάι, 3 φακελάκια
80 γρ. μέλι
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα
3-4 passion fruit(s)
φύλλα δυόσμου
παγάκια
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP: Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Ας μαγειρέψουμε...
Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ.
Κόβουμε τα passion fruit στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τα βάζουμε στο σουρωτήρι.
Πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να φύγει όλος ο χυμός τους και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μια κανάτα το βραστό νερό και τα φακελάκια από το τσάι, και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
Αφαιρούμε τα φακελάκια από την κανάτα, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει τελείως το τσάι.
Προσθέτουμε τον χυμό από τα passion fruit, τον χυμό και το ξύσμα από λάιμ, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Γεμίζουμε τα ποτήρια με παγάκια, προσθέτουμε το τσάι μέχρι να γεμίσει το ποτήρι, και γαρνίρουμε με μισό passion fruit και φύλλα δυόσμου.
ho is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).
Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr