Το θαυματουργό αβοκάντο: Γεμάτο βιταμίνες & καλά στοιχεία - Οι αντιδιαβητικές του ιδιότητες (φωτό)
Η μελέτη δείχνει ότι το αβοκάντο μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής!
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες και καλά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα (ωμέγα-3) λιπαρά.
Περιέχει υψηλές ποσότητες των αντιοξειδωτικών βιταμινών C και Ε, βιταμινών του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β6), καλίου και μαγνησίου.
Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, η συστηματική κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να συμβάλει και στην πρόληψη της εμφάνισης διαβήτη.
«Η υγιεινή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα είναι οι πιο αποτελεσματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής για τη διαχείριση και την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Θέλαμε να εντοπίσουμε τροφές που μπορούν να ενσωματωθούν στη διατροφή και είναι εύκολο να προετοιμαστούν και να καταναλωθούν», είπε η Δρ. Alexis Wood, επίκουρη καθηγήτρια παιδιατρικής διατροφής στο Κολλέγιο Ιατρικής Baylor
Οι ερευνητές ανάλυσαν δεδομένα από μεγάλο πληθυσμό Ισπανόφωνων ενηλίκων στις ΗΠΑ, οι οποίοι ταξινομήθηκαν ως καταναλωτές αβοκάντο ή όχι, με βάση τις αναφορές για το τι έφαγαν σε δύο τυπικές ημέρες. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν όλες τις τροφές και τα ποτά που κατανάλωσαν τις προηγούμενες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου μαγειρέματος.
Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι 3 διασημότερες πρωτεϊνικές δίαιτες - Απώλεια βάρους με σωστό & υγιή τρόπο!
Στόχος των ειδικών ήταν να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβείς στις περιγραφές τους, να τους παρακινήσουν να θυμηθούν τα ξεχασμένα τρόφιμα και να σχηματίσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το περιερχόμενο της διατροφής. Εκτίμησαν επίσης τη συσχέτιση της κατανάλωσης αβοκάντο με το εάν ο συμμετέχων ανέπτυξε διαβήτη τύπου 2 σε μια περίοδο έξι ετών. Διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αβοκάντο συνδέθηκε με 20% μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 στην ενδιάμεση εξαετία.
Η μελέτη δείχνει ότι το αβοκάντο μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής, ακόμα και αυτής για τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με το Onmed.
«Το επόμενο βήμα είναι να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που συνδέουν το αβοκάντο και τη μειωμένη πιθανότητα ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2. Διεξάγουμε μελέτες που θα μας βοηθήσουν να εξατομικεύσουμε αυτά τα ευρήματα, προκειμένου να κατανοήσουμε πώς οι διαφορετικοί άνθρωποι επεξεργάζονται την πρόσληψη του αβοκάντο», είπε η Wood.
Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα 9 φρούτα που «καίνε» το λίπος & βοηθούν στο αδυνάτισμα – Εντάξτε τα στην διατροφή σας! (φωτό)
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr