Dr. Ruth: Αυτές είναι οι 15 καλύτερες συμβουλές της αείμνηστης σεξολόγου – Θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις το σεξ

Κορυφαία υπέρμαχος της σεξουαλικής εκπαίδευσης εδώ και δεκαετίες.

Η Δρ Ruth Westheimer, η εμβληματική θεραπεύτρια του σεξ, της οποίας οι χαρούμενες και αφοπλιστικές συμβουλές βοήθησαν στην εκπαίδευση εκατομμυρίων Αμερικανών σχετικά με τις σεξουαλικές επιθυμίες και πρακτικές, πέθανε, την περασμένη Παρασκευή, στα 96 της.

Κορυφαία υπέρμαχος της σεξουαλικής εκπαίδευσης εδώ και δεκαετίες, μοιραζόταν ψήγματα γνώσης και σοφίας με τη χαρακτηριστική γερμανική προφορά της, πάντα με καλή διάθεση, ενώ κήρυττε τις χαρές του καλού – και κυρίως – ασφαλούς σεξ.

Οι 15 καλύτερες συμβουλές της Dr. Ruth

1. Οι άνθρωποι δεν είναι σιαμαία δίδυμα. Δεν θέλουν να κάνουν σεξ την ίδια στιγμή και είναι σημαντικό το ζευγάρι να προσαρμόζεται σε αυτό.

2. Καλό θα ήταν να κάνεις σεξ πριν βγεις για φαγητό.

3. Πολλοί ζηλεύουν τους φανταστικούς εραστές του / της συντρόφου τους. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Μετά από χρόνια κοινής ζωής, πολλοί άνθρωποι χρειάζονται τη φαντασίωση για να διεγείρονται επαρκώς στο σεξ.

4. Μην περιμένεις πάντα τον οργασμό, γιατί δεν θα απολαμβάνεις το υπόλοιπο της ερωτικής πράξης. Όταν είσαι προσανατολισμένος στον στόχο, κινδυνεύεις να χάσεις τη διαδικασία.

5. Δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι τις φαντασιώσεις σου. Αν κάνεις σεξ με τη σύντροφό σου και εκείνη σκέφτεται μία ολόκληρη ομάδα ποδοσφαίρου στο κρεβάτι μαζί της, δεν πειράζει.

6. Η σεξουαλική ζωή δεν σταματά μόνο και μόνο επειδή έχεις φτάσει σε μια ορισμένη ηλικία.

7. Εάν είσαι άνδρας και θέλεις πιο δυνατό σπέρμα, φάε καρύδια.

8. Δημιούργησε με τον / τη σύντροφό σου τα δικά σας ερωτικά παιχνίδια. Όπως να πετάς onion rings στο πέος σε στύση του συντρόφου σου!

9. Άσε τις οθόνες και γνώρισε καλύτερα τον / τη σύντροφό σου.

10. Μια καλή σεξουαλική εμπειρία χρειάζεται χρόνο: Για τη διέγερση αλλά και για αγκαλιές και φιλιά μετά το σεξ. Το afterplay είναι εξίσου σημαντικό για να ακολουθήσει και επόμενη συνάντηση.

11.Όσο περισσότερο οι γυναίκες ασχολούνται με το σεξ, τόσο λιγότερο έντονα θα είναι τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που σχετίζονται με την καλή σεξουαλική λειτουργία.

12. Στους οίκους ευγηρίας, καλό θα ήταν να υπάρχει δωμάτιο για ραντεβού, με μια πινακίδα όπως στα ξενοδοχεία που να λέει «Μην ενοχλείτε». Υπάρχει ανάγκη για χάδια και αγκαλιές σε κάθε ηλικία.

13. Δείξε το σώμα σου στον / στη σύντροφό σου και νιώσε καλά με αυτό.

14. Είσαι σε επαγγελματικό ταξίδι, βγαίνεις για φαγητό με έναν / μία συνάδελφο, πίνετε πολύ και καταλήγετε να κάνετε σεξ, παρόλο που είστε και οι δύο παντρεμένοι. Δεν έχεις αισθήματα γι’ αυτό το άτομο. Μετανιώνετε και οι δύο για ό,τι συνέβη και υπόσχεστε στον εαυτό σας ότι δεν θα αφήσετε ποτέ να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Θα το πεις στον / στη σύντροφό σου; Η Dr. Ruth λέει όχι. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά θα δεχτεί ο άλλος αυτή την είδηση, θα αφήσει πάντα σημάδι στη σχέση σας.

15. Αν είσαι μεγαλύτερης ηλικίας άτομο, μην κάνεις σεξ το βράδυ όταν είσαι κουρασμένος αλλά πάντα μετά από έναν καλό ύπνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ