Ποιο τυρί έχει περισσότερο ασβέστιο; H φέτα ή τα κίτρινα τυριά;‏

Τα κίτρινα τυριά έχουν γενικά περισσότερο ασβέστιο από τη φέτα και τη μυζήθρα. Και μάλιστα η διαφορά είναι μεγάλη.

Τα κίτρινα τυριά έχουν γενικά περισσότερο ασβέστιο από τη φέτα και τη μυζήθρα. Και μάλιστα η διαφορά είναι μεγάλη.



Η περιεκτικότητα ασβεστίου στα συνήθη κίτρινα τυριά (π.χ. γραβιέρα, κασέρι, παρμεζάνα, γκούντα, ένταμ) κυμαίνεται από 750-1200 mg ανά 100 γρ. Η φέτα περιέχει περίπου 280-450 mg ανά 100 γρ., ενώ η μυζήθρα κυμαίνεται από 240-350 mg ανά 100 γρ. vita.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr