Ο ιδανικός σύντροφος δεν είναι αυτός που φανταζόμαστε – Aνακαλύψτε τι πραγματικά κοιτούν οι άνδρες στις γυναίκες & το αντίστροφο!

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, τα λένε όλα!

Γυναίκες και άντρες μπορεί να έχουν μη ρεαλιστικές πεποιθήσεις για τα μέρη του σώματος που προτιμάει το αντίθετο φύλο.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 99 γυναίκες και 70 άντρες, λευκού χρώμα δέρματος, ετεροφυλόφιλοι και από το Ηνωμένο Βασίλειο, ηλικίας 17 έως 26, χρησιμοποιώντας μια διαδραστική εφαρμογή για κινητές συσκευές, η οποία απεικόνιζε διάφορα σώματα ποικίλλων ποσοστών λίπους και δεικτών μάζας σώματος (δεν έδειχναν πρόσωπα).

Γράφει η ομάδα του PsychologyNow

Στους συμμετέχοντες παρουσιάστηκαν εικόνες σώματος του ίδιου φύλου και τους ζητήθηκε να προσαρμόσουν τις εικόνες, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν αυτό που θα ήταν πιο ελκυστικό για έναν ετεροφυλόφιλο του άλλου φύλου. 

Τους έδειξαν, επίσης, εικόνες του αντίθετου φύλου και προσάρμοσαν τις εικόνες, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν τις δικές τους προτιμήσεις στους συντρόφους τους.

thumb

Σε αυτό το δείγμα, οι γυναίκες υπερεκτίμησαν τις προτιμήσεις των ανδρών για λεπτότητα και οι άνδρες υπερεκτίμησαν τις προτιμήσεις των γυναικών για μυϊκότητα. 

Αυτές οι αποκλίσεις ήταν περισσότερο υπερβολικές για τις φανταστικές βραχυπρόθεσμες σχέσεις από ό,τι για τις μακροπρόθεσμες.

Διαβάστε ακόμα: Πώς ερμηνεύουν οι άνδρες και οι γυναίκες τη σεξουαλική πρόθεση στα ραντεβού; - Υπάρχει χάσμα αναμεσά τους; - Οι ψυχολόγοι απαντούν

Διαβάστε ακόμα: «Κράτησε με σφιχτά, μείνε δίπλα μου»: Ας είναι κοντά μας οποίος μας αγαπά πραγματικά & μας νοιάζεται - Η ψυχική διαταραχή είναι σαν τις άλλες ασθένειες

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr