Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει: Σολομό με αβοκάντο και γκρέιπφρουτ - Πεντανόστιμο & healthy!

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Συστατικά

Για το ντρέσινγκ

2 γκρέιπφρουτ, κόκκινα
30 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 αβοκάντο, ώριμα

Για τον σολομό

800 γρ. σολομό, (4 φιλέτα με δέρμα)
30 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
πιπέρι
2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ντρέσινγκ

Στύβουμε το ένα γκρέιπφρουτ και βάζουμε τον χυμό του σε ένα μπολ. 
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ξεφλουδίζουμε το δεύτερο γκρέιπφρουτ, παίρνουμε τα φιλέτα του, τα ρίχνουμε στο μπολ με τον χυμό και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα αβοκάντο σε φέτες και τις ρίχνουμε και αυτές στο μπολ.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.

Για τον σολομό

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί. 
Αλείφουμε τα φιλέτα του σολομού με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά βάζοντας πρώτα την πλευρά με το δέρμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα φιλέτα του σολομού με το ντρέσινγκ.
Πασπαλίζουμε με τα φύλλα κόλιανδρου, πιπέρι, και σερβίρουμε με μισό αβοκάντο κομμένο σε φέτες.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr