Πόσα θέλω για να σας τρελάνω; Τίποτε, ένα «κραμπλ» με ροδάκινο, ένα μους λεμόνι απίθανο, μια φρουτοσαλάτα με ρικότα και μέλι ! Ελαφριά, γλυκούτσικα και υγιεινά !
Όσο κι αν αγαπάει κανείς τη σοκολάτα, δύσκολα θα λαχταρίσει ένα πλούσιο σουφλέ, με τον υδράργυρο σκαρφαλωμένο στα ύψη...
Όσο κι αν αγαπάει κανείς τη σοκολάτα, δύσκολα θα λαχταρίσει ένα πλούσιο σουφλέ, με τον υδράργυρο σκαρφαλωμένο στα ύψη...
Τα καλοκαιρινά επιδόρπια είναι ελαφρά, δροσερά, φρουτένια. Εκτός από τα σορμπέ και τα παγωτά, υπάρχουν οι «πειραγμένες» φρουτοσαλάτες, κρέμες και μους με κεντρικό θέμα τα φρούτα, ζελέ, αλλά και το εξαιρετικό ελληνικό γιαούρτι, για λύσεις ακόμα πιο απλές. Είναι εύκολα, αρέσουν σε όλους και ολοκληρώνουν ιδανικά ένα καλοκαιρινό τραπέζι.
Τα περισσότερα γλυκά αυτής της κατηγορίας τα ετοιμάζουμε αρκετές ώρες πριν, καθώς απαιτούν πολύωρη παραμονή στο ψυγείο.
Μικρές ιδέες: Το κλασικό, στραγγιστό γιαούρτι σε πιατέλα, με βουναλάκια από διάφορα γλυκά του κουταλιού και θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης. Τα φρέσκα, όχι αλμυρά τυριά (όπως το ανθότυρο, η ρικότα, η γλυκιά μυζήθρα) σε ανάμειξη με μέλι, δίπλα σε φρουτοσαλάτα.
Μια ζύμη τάρτας, σαμπλέ ή σικρέ, θρυμματισμένη, που θα κάνει ενδιαφέρουσα μια απλή μους – και όχι μόνο.. Και μερικές προτάσεις, από τη Ντίνα Γκρουμούτη και το Αθηνόραμα, στο ίδιο πνεύμα....
Δείτε συνταγές για
Κραμπλ από ροδάκινα
Φρουτοσαλάτα με ρικότα και μέλι
Κρέμα από βερίκοκα με γιαούρτι και καραμελωμένα αμύγδαλα
Μους λεμονιού
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr