Πως o Τεό Σπυρόπουλος έγινε ο καλύτερος bartender της Ελλάδας & στα 27 του διαγωνίζεται για best κόσμου φορώντας το παπιγιόν του! (φωτό)
Ο διήμερος ελληνικός τελικός του World Class, του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου θεσμού του mixology παγκοσμίως, πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μαΐου στο Mezzanine στο Γκάζι και ο Τεό Σπυρόπουλος από το Tailor Made επικράτησε των 12 φιναλίστ, κερδίζοντας άξια τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα Bartender για το 2014.
Ο διήμερος ελληνικός τελικός του World Class, του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου θεσμού του mixology παγκοσμίως, πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μαΐου στο Mezzanine στο Γκάζι και ο Τεό Σπυρόπουλος από το Tailor Made επικράτησε των 12 φιναλίστ, κερδίζοντας άξια τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα Bartender για το 2014.
Η καρδιά του ελληνικού mixology χτύπησε δυνατά αυτές τις δύο μέρες στο Γκάζι. Την πρώτη μέρα οι 12 φιναλίστ διαγωνίστηκαν με σκοπό να ξεχωρίσουν οι τέσσερις καλύτεροι και να συνεχίσουν στη δεύτερη μέρα του ελληνικού τελικού. Εκεί επιχείρησαν να εντυπωσιάσουν τους κριτές και το κοινό μέσα από μία ιδιαίτερη δοκιμασία, αναφέρουν τα ΝΕΑ...
Οι απαιτητικές δοκιμασίες του τελικού ήταν βασισμένες στις τάσεις που επικρατούν σήμερα στον τομέα του bartending. Μέσα από τις δοκιμασίες αυτές αξιολογούνται σε βάθος διάφορες πτυχές που συνθέτουν τον κορυφαίο bartender, ιδιαίτερες ικανότητες όπως η ταχύτητα, ο αρμονικός συνδυασμός με φαγητό, η φαντασία και η δημιουργικότητα, αλλά και ο σημαντικός παράγοντας της επικοινωνία του bartender με το κοινό του.
Κορυφαία ονόματα του χώρου παγκοσμίως, αξιολόγησαν τις προσπάθειες των 12 φιναλίστ στη διάρκεια του ελληνικού τελικού. Ο David Rios, παγκόσμιος νικητής του World Class για το 2013, ο Dennis Zoppi, Ιταλός World Class Bartender και δεύτερος στον κόσμο για το 2012 και ο Barrie Wilson, Global Trade Ambassador των Reserve Brands της Diageo, ένας από τους εμπνευστές της παγκόσμιας πλατφόρμας του World Class.
Την πρώτη μέρα του τελικού, οι 12 φιναλίστ διαγωνίστηκαν στη δοκιμασία «Bartender/Barchef» που είχε ως σκοπό να αναδείξει τη δημιουργικότητα, τη γνώση και τη φαντασία των bartender όσον αφορά στη σχέση cocktail και φαγητού. Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα cocktail που θα ταίριαζε αρμονικά με τα πιάτα που παρουσίασε για τις ανάγκες της δοκιμασίας αυτής, ο νεαρότερος σεφ με αστέρι Michelin Νίκος Καραθάνος.
Ύστερα, σειρά είχε η δοκιμασία «Cocktails against the clock», μια κλασική πλέον δοκιμασία ταχύτητας, όπου οι φιναλίστ κλήθηκαν να δημιουργήσουν 6 cocktail σε χρόνο λιγότερο από 8 λεπτά. Η πρώτη μέρα έκλεισε με το «Theatrical and Stars – Signature T10 Martini». Οι bartenders κλήθηκαν να δημιουργήσουν το δικό τους Martini με Tanqueray No. TEN®, εμπνευσμένο από μια ταινία του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Τη δεύτερη μέρα του τελικού ανακοινώθηκαν οι τέσσερις φιναλίστ που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από τις δοκιμασίες της πρώτης μέρας και συνέχισαν την πορεία τους για τη διεκδίκηση του πολυπόθητου εισιτηρίου για τον παγκόσμιο τελικό. Οι τέσσερις φιναλίστ: ο Νίκος Αρσλάνογλου (Soulshakers bar services, Θεσσαλονίκη), ο Στέφανος Δραγανιδάκης (The Dalliance House, Αθήνα), ο Βασίλης Κυρίτσης (The Gin Joint, Αθήνα) και ο Τεό Σπυρόπουλος (Tailor Μade, Αθήνα).
Οι τέσσερις φιναλίστ ήταν απόλυτα έτοιμοι να κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας τους. Όμως η δοκιμασία που τους περίμενε δεν ήταν καθόλου εύκολη. Η δοκιμασία «Mystery Box» έφερε τους bartender μπροστά από ένα σφραγισμένο κουτί, που ανοίγοντας το αποκαλύφθηκαν τα συστατικά που περιείχε. Οι bartender έπρεπε να επιλέξουν έως και πέντε συστατικά από το κουτί συνδυασμένα με το spirit της επιλογής τους από τα Reserve Brands της Diageo και να δημιουργήσουν ένα νέο δικό τους cocktail.
Το κοκτέιλ που εντυπωσίασε περισσότερο τους κριτές ήταν το «Dinner with Mr. Suzuki» του Τεό Σπυρόπουλου, που στις δύο μέρες του τελικού συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και κέρδισε επάξια τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα Bartender για το 2014.
«Νιώθω υπέροχα, η διάκριση αυτή αποτελεί την πιο ξεχωριστή στιγμή για τη μέχρι τώρα πορεία μου στο χώρο του bartending!» δήλωσε ο Τεό Σπυρόπουλος. Και πρόσθεσε: «Το να κερδίζεις τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα bartender για το 2014 είναι κάτι το μοναδικό, αφού το επίπεδο τόσο των συμμετεχόντων όσο και των δοκιμασιών είναι πάρα πολύ υψηλό. Χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά και μελέτη γύρω από τις τάσεις του mixology για να τα καταφέρω. Είμαι περήφανος που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του World Class στο Λονδίνο και υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».
Τα κορυφαία κοκτέιλ που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του ελληνικού τελικού του WORLD CLASS περιέχουν κορυφαία spirits από την εξαιρετική συλλογή των RESERVE BRANDS της DIAGEO – KETEL ONE® βότκα, CÎROC® βότκα, TANQUERAY® No. TEN™ τζιν, τεκίλα DON JULIO®, ρούμι ZACAPA®, JOHNNIE WALKER® GOLD LABEL RESERVE™ Blended Scotch Whisky, JOHNNIE WALKER® PLATINUM LABEL™ Blended Scotch Whisky και JOHNNIE WALKER® BLUE LABEL™ Blended Scotch Whisky, τα Classic Malts (Cardhu 12, 15 & 18 ετών, Talisker 10 ετών & Talisker Port Ruighe) και το αμερικανικό Bulleit whiskey (Bulleit Βourbon & Bulleit Rye).
Πλέον, το ραντεβού ανανεώνεται για τα τέλη του Ιουλίου και τον παγκόσμιο τελικό του World Class στο Λονδίνο.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr