Ο διάσημος Έλληνας επενδυτής Τζον Κάλαμος λέει: Ναι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Φλόριντα της Ευρώπης αν... - ο άνθρωπος που πάλεψε πρώτη γραμμή στο Βιετνάμ και ξεκίνησε με 5 χιλ $!

Ο Τζων Κάλαμος αποτελεί διακεκριμένο μέλος της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας, καθώς τα υψηλής ευφυΐας χρηματοοικονομικά προϊόντα (convertible securities) που ο ίδιος έχει επινοήσει, αποτελούν σε καθημερινή βάση, σημεία αναφοράς στις διεθνείς αγορές. Το όνομά του αναφέρεται συχνά ως η «αυθεντία» σε παγκοσμίου εμβέλειας οικονομικά μέσα ενημέρωσης όπως: Barron’s, Fortune, Forbes, Pensions & Investments, Financial World, Nation’s Business, The Wall Street Journal, CNBC, Bloomberg, Financial Times κ.α.

http://www.toxrima.gr/wp-content/uploads/2014/05/f1-sel_23_calamos.jpg

Η απόδοση των κεφαλαίων (ύψους περίπου 30 δις δολ.) που διαχειρίζεται η Calamos Investments ανέρχεται σε 750% την τελευταία πενταετία, αποδεικνύοντας χωρίς άλλη «χρεία μαρτύρων» τις ξεχωριστές ικανότητες του Τζων Κάλαμου, δημοσιεύει το xrima.gr

Ο κ. Κάλαμος σπούδασε Οικονομικά και Business στο Illinois Institute of Technology. Έφηβος ακόμη και έχοντας πραγματικό πάθος με το Χρηματιστήριο και τις κεφαλαιαγορές, επένδυσε τις οικονομίες των γονιών του μόλις 5.000 δολάρια, τότε.

Ο ίδιος κατατάσσεται στην θέση 258 των πλουσιότερων του πλανήτη της λίστας Forbes του 2013, με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 2,7 δις δολάρια.

Η ομογένεια αλλά και οι αμερικανοί πολίτες, του έχουν απονείμει τον τίτλο του «μάχιμου» για πάντα, καθώς υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Βιετνάμ, ως πιλότος μαχητικών αεροσκαφών.

http://www.positivelynaperville.com/wp-content/uploads/2013/04/calamos-for-web-DSC_0003.jpg

Παρά τον ασφυκτικά περιορισμένο χρόνο του, δέχθηκε να δώσει συνέντευξη στο Παρασκήνιο.

Σχετικά με το ποιες μεταρρυθμίσεις απομένουν για να εξυγιανθεί το επιχειρηματικό τοπίο στην Ελλάδα, ο κ. Κάλαμος υπογράμμισε την ανάγκη να «ξαναχτισθεί ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος είναι ακόμη πολύ μικρός και να ενθαρρυνθεί οπωσδήποτε, η καινοτομία».

Συνέστησε να «τελειώνουμε το συντομότερο» με την γραφειοκρατία, ενώ θεωρεί αναγκαία για την ανάπτυξη της χώρας, την πλήρη εξάλειψη της διαφθοράς.

Αποδέχεται ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ακολουθεί τις ορθές πολιτικές και έχει κάνει αρκετά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο υποστηρίζει ότι, απομένουν πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις ακόμη για να εισέλθει η χώρα στο δρόμο της πραγματικής οικονομικής ανάκαμψης.

Συμπλήρωσε δε, ότι: «γνωρίζουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, αλλά τα βήματα πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση αύξησης του ΑΕΠ, διότι έτσι θα μειωθούν και τα ελλείμματα. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να μην αλλάζει συνεχώς τη φορολογία, να γίνει ανταγωνιστική ως χώρα με μείωση της φορολογίας και με μείωση των διαδικασιών για ίδρυση επιχειρήσεων ή επενδύσεων».


http://www.hellenext.org/reinventing-greece/wp-content/uploads/2011/07/Greek-Power-Summit-Dinner1.jpg

«Φλόριντα» της Ευρώπης

Ο κ. Κάλαμος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα για να  προσελκύσει επενδυτές αυτή τη στιγμή. «Η οικονομία είναι ακόμα αρκετά αργή, αλλά τα πράγματα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται, και αν συνεχίσουν να βελτιώνονται, νομίζω ότι θα δείτε να εκδηλώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον εδώ».

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιος επιχειρηματικός τομέας θα έδινε άμεσα οικονομικά αποτελέσματα και θέσεις εργασίας, ο κ. Τζων Κάλαμος, δήλωσε ότι ο τουρισμός είναι ο καλύτερος και ο πιο ελκυστικός για τους επενδυτές, κλάδος. Μάλιστα θεωρεί πως η Ελλάδα είναι η Φλόριντα της Ευρώπης και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αξιοποιηθεί. Με σύνεση και ορθολογικά, καθώς γνωρίζει την άθικτη ακόμη φύση, καθώς προτιμά την Ελλάδα για τις διακοπές του.

Εν κατακλείδι, ο κ. Κάλαμος επισήμανε ότι: «σε μια πολύ ανταγωνιστική παγκόσμια οικονομία, αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα, είναι να γίνει ανταγωνιστική».

Δεδομένου ότι o παγκόσμιος ιστός (web) παρέχει διευκολύνσεις τόσο στις εταιρίες, όσο και στους εργαζόμενους, ρωτήσαμε τον κ. Κάλαμο, ως κορυφαίο επαγγελματία, εάν θα έβλεπε δυνητικά, την Ελλάδα να λειτουργεί ως χρηματοοικονομικό κέντρο. Πράγματι η Ελλάδα θα ήταν ιδανικό μέρος για να ζουν εργαζόμενοι στον χρηματοοικονομικό τομέα, αφού πλέον όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά και η γεωγραφική εγγύτητα ή θέση, έχει καταργηθεί από το internet, επισημαίνει.

 

Σύντομα θα ανακοινώσει κάτι σημαντικό

Η εταιρία του κ. Κάλαμου, Calamos Investments είχε δείξει το 2013 ενδιαφέρον για την Εθνική ΑΕΔΑΚ.

Ο ίδιος αν και για ευνόητους λόγους, αποφεύγει να δηλώσει το αντικείμενο των επενδύσεων που τον ενδιαφέρουν στην Ελλάδα, μας εκμυστηρεύθηκε ότι διατηρεί ισχυρό το ενδιαφέρον του να προβεί σε επενδύσεις. Μάλιστα, η Calamos Investments βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων και πιστεύει πως πολύ σύντομα θα κάνει το πρώτο βήμα και θα έχει κάτι σημαντικό να ανακοινώσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ