Ο αγαπημένος μας σεφ, Άκης Πετρετζίκης, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα, γρήγορα & απλά πεντανόστιμο παγωτό βανίλια!
14 Ιουλίου 2014 - 12:00 πμ
Eυχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το http://akispetretzikis.com, για την παραχώρηση της συνταγής.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι να οριζόντια να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες στρώσεις χρειαστεί. Τυλίγουμε με μεμβράνη.
- Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.
- Μολις είναι έτοιμες τις χτυπάμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια.Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια τότε προσθέτουμε το μέλι. Φέρνουμε 2 βόλτες. Σε αυτό το σημείο εαν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα και φέρνουμε άλλες 2 βόλτες. Είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες γίνουν μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στις μπανάνες
- Σερβίρουμε και διατηρούμε στην κατάψυξη!
Συστατικά
- 4 μπανάνες
-
- 100 γρ. Κουβερτούρα
-
- 2 κ.σ. μέλι
-
- 2-4 σταγονες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr