Κάστρα στην Ελλάδα: Το ξέρατε ότι υπάρχοουν πάνω από 800; Ιδού 5 μικρές ιστορίες που αξίζει να διαβάσετε γι'αυτά!

Αν έπρεπε να μαντέψετε, πόσα κάστρα θα λέγατε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα; Εκατό; Διακόσια; Στοίχημα ότι δεν πλησιάζετε καν τον αριθμό, ο οποίος ξεπερνά τα οκτακόσια (ναι, 800)!

Αν έπρεπε να μαντέψετε, πόσα κάστρα θα λέγατε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα; Εκατό; Διακόσια; Στοίχημα ότι δεν πλησιάζετε καν τον αριθμό, ο οποίος ξεπερνά τα οκτακόσια (ναι, 800)! Στο εξαιρετικό site Kastra.eu, βρίσκουμε πληροφορίες για 540 από αυτά, οι οποίες περιλαμβάνουν φωτογραφίες, στοιχεία για την ιστορία τους, πίνακες σχετικά με την κατάστασή τους (αν είναι καλοδιατηρημένα, μισογκρεμισμένα ή απλά ερείπια) και χρηστικές πληροφορίες, όπως οι ώρες λειτουργίας και το αν χρειάζεται να πληρώσουμε εισιτήριο για να τα επισκεφθούμε. Από το πλούσιο υλικό του, συγκεντρώνουμε πέντε μικρές ενδιαφέρουσες ιστορίες – πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζατε για μερικά από τα ομορφότερα κάστρα της Ελλάδας, για να τις πάρετε μαζί σας στις διακοπές σας.



της Ηρώς Κουνάδη  στο in2life.gr

Κάστρο Μήθυμνας, Λέσβος: Κτίστηκε τον 14ο αιώνα από τους Γενοβέζους, επάνω στα ερείπια βυζαντινού κάστρου που πιθανολογείται πως ήταν έργο του Ιουστινιανού.



Σύμφωνα με έναν τοπικό θρύλο, τον 15ο αιώνα, πριν η Λέσβος γίνει κομμάτι της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Onetta d’ Oria, σύζυγος του Γενοβέζου κυβερνήτη του νησιού, φόρεσε την πανοπλία του άνδρα της και οδήγησε τα στρατεύματά του από το κάστρο στη μάχη εναντίον των Οθωμανών. Το κάστρο με τους δέκα πύργους του και την πανοραμική θέα που αφήνει το βλέμμα να περιπλανηθεί ως τα τουρκικά παράλια είναι σήμερα ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του νησιού. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 8.00 ως τις 20.00, με το εισιτήριο να κοστίζει 2€.

Διαβάστε τη συνέχεια στο in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr