Τα 20 πιο παράξενα μέρη για να βουτήξετε στη Γη! Σχεδόν τα μισά είναι ελληνικά!

Πολυλίμνιο, Μεσσηνία
Το Πολυλίμνιο θα το βρει κανείς ακολουθώντας το δρόμο από Καλαμάτα προς Πύλο. Κοντά στο χωριό Καζάρμα υπάρχει το χωριό Χαραυγή, από όπου ξεκινάει το μονοπάτι προς το πολυλίμνιο (υπάρχει ταμπέλα που κατευθύνει προς Πολυλίμνιο στον κεντρικό δρόμο). Περπατώντας ένα μικρό διαμορφωμένο μονοπάτι για 5 λεπτά και περνώντας μέσα από πυκνή βλάστηση και με τη βοήθεια γραφικών ξύλινων γεφυριών, θα βρεθείτε σε ένα κρυφό παράδεισο από μικρές λίμνες και καταρράκτες, περικυκλωμένους από ελαιώνες και αμπέλια. 15 λίμνες με διάφορα περίεργα ονόματα όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας, καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια, μόλις πρόσφατα έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό, και άρχισαν να δέχονται τις επισκέψεις των φίλων της φύσης. Αυτή την εποχή, τα νερά είναι παγωμένα, αλλά το καλοκαίρι πολλοί είναι αυτοί που βουτούν στα δροσερά νερά των λιμνών.
 
 
 
Cyprus Lake Grotto, Οντάριο, Καναδάς
Κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες καταφτάνουν στο Εθνικό Πάρκο Bruce Peninsula για να απολαύσουν μια βουτιά στα εντυπωσιακά νερά της πισίνας που περιβάλλεται από μια μεγάλη σπηλιά, που δημιουργήθηκε με το πέρασμα των χρόνων από τα κύματα που σκάνε πάνω στους βράχους.
 
 
 
Roca Vecchia, Ιταλία
Σύμφωνα με το θρύλο, μια πανέμορφη νύμφη συνήθιζε να κάνει μπάνιο στα υπέροχα νερά του και από τότε ονομάζεται “Σπήλαιο της Ποίησης”. Η “φυσική πισίνα” βρίσκεται στο νότο της Ιταλίας κοντά στο Lecce και αποτελείται από ένα υποβρύχιο συγκρότημα, το οποίο ενώνει τις δυο κοιλότητες Poesia Piccola και Poesia Grande. Έχει δυο εισόδους, μια από τη θάλασσα στη βάση του βράχου και μια από τη στεριά.

 
 
 
Tο Sua Ocean Trench, Σαμόα
Η λέξη Tosua στη πραγματικότητα σημαίνει “γιγαντιαία τρύπα”. Σύμφωνα με τον μύθο η λάβα δημιούργησε αυτές τις  λίμνες και τα μονοπάτια κατά μήκος της ακτής και είναι ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία στο χωριό Lotofaga. Μια σκάλα επιτρέπει την πρόσβαση στην πισίνα που έχει βάθος 30 μέτρα και περιτριγυρίζεται από πολύχρωμους κήπους.
 
 
 
Γκιόλα, Θάσος
Η Γκιόλα είναι μια μαγευτική φυσική πισίνα, που σχηματίστηκε μέσα στα βράχια δίπλα από την ακροθαλασσιά στην περιοχή Αστρίς. Κάθε κύμα της θάλασσας ανανεώνει σιγά σιγά το κρυστάλλινο νερό της φυσικής πισίνας. Μπορείτε να κάνετε μπάνιο, να κάνετε βουτιές από τα «σκαλοπάτια» που σχηματίζουν τα βράχια, και να κάνετε ηλιοθεραπεία στα πλατιά βράχια που βρίσκονται τριγύρω. Η διαδρομή προς την Γκιόλα είναι δύσκολη και θα χρειαστεί να περπατήσετε.



Δείτε περισσότερα στο arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr