48 ώρες στην Τζιά! Πώς να περάσετε ένα ιδανικό διήμερο στην υπέροχη Κέα! Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα! (φωτό)

Πώς να περάσετε ένα μαγευτικό 48ωρο στην σαγηνευτική Κέα!

Ημέρα Πρώτη

10πμ.
Check in στην κορυφαία και πολυτελέστερη επιλογή διαμονής στο νησί, το Aigis Suites. Μόλις 9 σουίτες, καθεμιά με το δικό της ύφος με εκλεπτυσμένα έπιπλα, πολυτελή υφάσματα και αυθεντικά έργα τέχνης. Στην αυλή τους, πάνω από το πέλαγος κρέμεται μια υπέροχη πισίνα που κατά την διάρκεια των δειλινών είναι ιδανικό σημείο για να παρατηρήσει κανείς το ηλιοβασίλεμα συντροφιά με καλή μουσική και καλό κρασί. Όαση χαλάρωση το Aigis Spa, όπου τα μυστικά της Άπω Ανατολής συναντούν την ευρωπαϊκή φιλοσοφία (Βουρκάρι, τηλ.: 22880 21825, www.aigisuites.com, από €200 η σουίτα με πρωινό).
 
 
 
 Εναλλακτικά, θα προτιμήσετε ένα από τα καλύτερα value for money καταλύματα, το Blue Studios. Προσεγμένο πέτρινο συγκρότημα με χτιστά κρεβάτια, χρωματιστές τσιμεντοκονίες, ξύλινα ταβάνια και βεράντες με ξαπλώστρες και θέα στη θάλασσα (Μελισσάκι, τηλ.: 22880 21874, www.keablue.gr, από €55 το δίκλινο).
 
 
 
 
11 πμ.
Βουτιές στον Οτζιά στη βόρεια πλευρά του νησιού. Είναι η μεγαλύτερη παραλία με καλή οργάνωση και ρηχά νερά. Εξαιρετική επιλογή και η παραλία Σπαθί στο δρόμο Οτζιά-Καστριανής που έχει φανατικούς οπαδούς. Ο βατός χωματόδρομος οδηγεί στην παραλία με τα κρυστάλλινα νερά, καλή ταβέρνα και καινούριο beach bar.
 
 
 
2 μμ.
Μεσημεριανό στο Οδαλέ, την πιο ενδιαφέρουσα άφιξη του 2013 στο νησί, σε έναν όμορφο χώρο στο λιμάνι. Ο Οδυσσέας και η Andrea, αφού μαθήτευσαν δίπλα σε βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ, όπως οι Gordon Ramsay και Joel Robuchon, ετοιμάζουν πιάτα όπως ψητό ριγανάτο χταποδάκι με χούμους ραβιόλια με ανθότυρο και αχλάδι ή την τεράστια και ζουμερή rib eye με σπιτικές πατάτες και ψητά λαχανικά. Εδώ θα γευτείτε και τα καλύτερα γλυκά, από μπαμπάδες με ρούμι μέχρι ανάλαφρη τάρτα λεμόνι (Κορησσία, τηλ.: 22880 29060, odalekea.com, από €20 το άτομο).
 
 
 
5μμ.
Κορυφαία ελληνικά κρασιά αλλά και η διάσημη ξανθιά μπύρα Estrella Damm Inedit με την υπογραφή του διάσημου σεφ Ferran Adria στο Papa Doble. Το all day wine bar έκανε την εμφάνισή τον Απρίλιο του 2012 και προσφέρει ποικιλίες τυριών, αλλαντικών και tapas, ενώ πολύ δυνατά είναι και τα κοκτέιλ του. Στο background jazz, electro swing και bossanova µουσική (Κορησσία, τηλ.: 22880 28005).
 


7μμ.
Περπατήστε στο μεσαιωνικό Κάστρο του νησιού που αποτελεί το ιστορικό κέντρο της Ιουλίδας και εκεί βρίσκονταν τα σπίτια των πλουσιότερων γαιοκτημόνων και εμπόρων του νησιού. Απέναντι από την Ιουλίδα, στο δρόμο προς τη βρύση του Βενιαμίν, θα δείτε ένα λιοντάρι σκαλισμένο στο βράχο από τον 6ο αιώνα π.Χ. Έχει μήκος 6 μέτρα κι ένα αινιγματικό χαμόγελο, καθώς αγναντεύει την Ιουλίδα, τους κατοίκους της οποίας προστάτευε από τις νύμφες τα παλιά χρόνια.
 


9μμ.
Ήσυχο δείπνο στο εστιατόριο Μαγαζές,σε ιστορικό κτίριο στην περαντζάδα της Κορησσίας με ελληνική και παραδοσιακή κουζίνα, που συχνά εμπλουτίζεται με δημιουργικές πινελιές. Δοκιμάστε φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, κάπαρη και κρασί, αρνάκι κατσαρόλας, κόκορα κρασάτο και πλούσια ψαρόσουπα. Πολύ καλό δικό τους λευκό και κόκκινο κρασί που εμφιαλώνεται στη βόρεια Ελλάδα (Κορησσία, τηλ.: 22880 21104, www.kearestaurant.gr, από €15 το άτομο).

Δείτε περισσότερα στο arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr