Αυτοί είναι οι 15+1 ωραιότεροι ξενώνες σε Πάρο, Νάξο, Χίο & Κύθηρα! Απολαύστε τους!

Παρασυρόμαστε από τη νησιωτική φιλοξενία, μαθαίνουμε από τις χρυσοχέρες μαγείρισσες τα μυστικά της κουζίνας και ανακαλύπτουμε ξανά τις εποχές όπως η φύση τις ορίζει. Στους καλύτερους ξενώνες των νησιών αναπνέει η ψυχή μας σε δωμάτια που θα μπορούσαν να είναι το σπίτι μας. Ανακαλύψτε τους!

Παρασυρόμαστε από τη νησιωτική φιλοξενία, μαθαίνουμε από τις χρυσοχέρες μαγείρισσες τα μυστικά της κουζίνας και ανακαλύπτουμε ξανά τις εποχές όπως η φύση τις ορίζει. Στους καλύτερους ξενώνες των νησιών αναπνέει η ψυχή μας σε δωμάτια που θα μπορούσαν να είναι το σπίτι μας. Ανακαλύψτε τους!
 
Φως και Χώρος, Κύθηρα



Η Ανίτα και ο Άλμπερτ αποχαιρέτισαν οριστικά την Ολλανδία το 2008 και εγκαταστάθηκαν στο νησί που τους έκλεψε την καρδιά δημιουργώντας τον κουκλίστικο ξενώνα τους σε ένα ύψωμα μεταξύ των παραδοσιακών οικισμών Αρωνιάδικα και Πιτσινάδες. Μόλις 4 δωμάτια (2 studios και 2 διαμερίσματα) με μεγάλες βεράντες που βλέπουν στο Ιόνιο και τη γύρω φύση, κήπος με τεράστιο τραπέζι, ξυλόφουρνο και μπάρμπεκιου αλλά και υποδοχή-καφενείο όπου ετοιμάζουν κάθε μέρα το σπιτικό πρωινό συνθέτουν ένα σκηνικό απόλυτης ηρεμίας και σπιτικής φιλοξενίας. Οι ιδιοκτήτες διοργανώνουν διάφορες δραστηριότητες ανάλογα με την εποχή, όπως πεζοπορία και σεμινάρια γιόγκα την άνοιξη και το φθινόπωρο ή μάζεμα ελιάς κάθε Οκτώβριο και Νοέμβριο (Αρωνιάδικα, τηλ.: 27360 31574, agreekisland.com).
 
 
 
 
Πορτάρι, Κύθηρα



Από το 2010 η κυρία Ευμορφία υποδέχεται στο ολάνθιστο κτήμα της τους κουρασμένους των πόλεων για να τους προσφέρει αυθεντική εμπειρία διαμονής μέσα στη φύση. Ο ξενώνας της αποτελείται από τρεις ανεξάρτητες κατοικίες ενώ ακολουθώντας ένα μονοπάτι σε λίγα λεπτά φτάνει κανείς στο Σπιτάκι, μία αναπαλαιωμένη παραδοσιακή κατοικία. Πολύ προσεγμένη η εσωτερική διακόσμηση ενώ στον περιποιημένο κήπο θα βρείτε δέντρα, μποστάνι, ΒΒQ και μεγάλο τραπέζι όπου μπορείτε να φάτε με την παρέα σας. Πρωινό σερβίρεται μόνο αν ζητηθεί, αλλά στα δωμάτια υπάρχουν τρία είδη καφέ, τσάι, ντόπια παξιμάδια και μέλι (Αρωνιάδικα, τηλ.: 27360 33398, www.portari-houses.com).
 

 
Ανθίππη, Πάρος



Κουκλίστικος ξενώνας σε αναπαλαιωμένη αγροικία με άκρως καλλιτεχνική ατμόσφαιρα. Η Ανθίππη, ιδιοκτήτρια του ξενώνα, είναι αρχιτέκτονας, πριν από μερικά χρόνια εγκατέλειψε την Αθήνα και  επέστρεψε στις ρίζες της, στην παλιά απομακρυσμένη κατοικία της οικογένειας της, που αποτελούταν από το κεντρικό σπίτι, το στάβλο, και το περβόλι της οικογένειας που ζούσε εκεί πριν χρόνια. Τα αναπαλαίωσε με ιδιαίτερη προσοχή και άποψη, και πρόσθεσε ένα ακόμη κτήριο αντιγράφοντας πιστά την παριανή αρχιτεκτονική των αγροικιών προηγούμενων αιώνων, διανθίζοντας την με καλλιτεχνική έμπνευση. Μοναδικά έπιπλα, μαρμάρινα τραπέζια, πέργκολες, ονειροπαγίδες και κοχύλια συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Αποτελείται από στούντιο και δίχωρα διαμερίσματα για 2 έως 5 άτομα. Ξεχωρίζει το δίκλινο 5 με εξωτερική κουζινούλα στη βεράντα (Κακάπετρα, Παροικιά, τηλ: 22840 21601, www.anthippi.com).
 
 
 
Λίλα, Σύρος



Γαλλική φινέτσα, ντιζαϊνάτα έπιπλα και αντίκες, φεγγίτες και πατάρια σε ανακαινισμένο κτίριο του 18ου αιώνα. Λιλά, μοβ, απαλά πράσινα και κίτρινα, ρομαντικά μπλε και κρεμώδεις ώχρες στην παλέτα του ξενώνα Λίλα, στο κέντρο της Ερμούπολης λίγα τετράγωνα από την κεντρική πλατεία και από το λιμάνι. Δένει απόλυτα με την μεσογειακή ατμόσφαιρα της Ερμούπολης και θυμίζει περισσότερο ξενώνα στην Γαλλία, τιμώντας το παρελθόν του, όταν και στέγαζε το Γαλλικό Προξενείο της Σύρου. Ο ξενώνας μετρά τρεις σουίτες στον πρώτο όροφο και υπάρχουν ακόμη τρία υπνοδωμάτια με την δική τους ξεχωριστή είσοδο από την μεριά του δρόμου (Ιωάννου Κοσμά και Φιλικής Εταιρείας, Ερμούπολη, τηλ: 22810 82738, www.guesthouse.gr).



Δείτε τους υπόλοπους στο arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr