Τάσσος Αντωνίου: Ο Έλληνας blogger που μαγείρεψε μαζί με τον Jamie Oliver- Τι έμαθε πλάι στον κορυφαίο σεφ και πως τον χαρακτηρίζει
Ο ιδρυτής του mamapeinao.gr μαγείρεψε μαζί με τον διάσημο σεφ χειροποίητα ραβιόλια με μανιτάρια και ρικότα, δηλώνει φανατικός της ελληνικής κουζίνας, αξεπέραστος στο μπάρμπεκιου και προτείνει αυγά με παστουρμά Μιράν σε έναν αρχάριο.
Ο ιδρυτής του mamapeinao.gr μαγείρεψε μαζί με τον διάσημο σεφ χειροποίητα ραβιόλια με μανιτάρια και ρικότα, δηλώνει φανατικός της ελληνικής κουζίνας, αξεπέραστος στο μπάρμπεκιου και προτείνει αυγά με παστουρμά Μιράν σε έναν αρχάριο.
από τη Δέσποινα Θεοδωροπούλου στο popaganda.gr
Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός / FOSPHOTOS
«Μέσω μιας συνεργασίας, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τον Oliver που τον θαύμαζα από παλιά. Ο άνθρωπος αυτός, που τον ξέρει όλος ο πλανήτης, είναι εξαιρετικά ευγενής και τόσο φιλικός που σε κάνει να νιώθεις τόσο άνετα λες και μαγειρεύεις σπίτι με τον καλύτερό σου φίλο. Φτιάξαμε μαζί χειροποίητα ραβιόλια με μανιτάρια και ρικότα, ενώ μάλιστα είναι τόσο cool που με τάισε στο στόμα από το πιάτο του για να δοκιμάσω πώς τα έφτιαξε!», θυμάται από την κοινή του συνάντηση με το βρετανό σεφ (στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού γνωστής εταιρείας) ενώ όπως λέει διατηρεί ακόμα επικοινωνία τόσο με τον ίδιο όσο και την ομάδα του.
Το site του mamapeinao.gr είναι πλέον ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ελληνικά sites γαστρονομίας και μαγειρικής με εύκολες και πρωτότυπες συνταγές. Πώς γεννήθηκε όμως η ιδέα για τη δημιουργία του; «Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο μαγειρικής για φοιτητές και νέους. Το site ξεκίνησε υποστηρικτικά για το βιβλίο που θα εκδιδόταν. Επειδή η ζωή όμως επιφυλάσσει πάντα εκπλήξεις, τελικά το site προηγήθηκε και μέρα με τη μέρα αποκτούσε όλο και περισσότερους αναγνώστες και fans χάρη στην διάδοσή του από τα social media» απαντά, έχοντας πια στα χέρια του και την έκδοσή με τίτλο Για Να Μην Ξαναπείς Ποτέ Μαμά Πεινάω (εκδόσεις Πατάκη), το οποίο κυκλοφορεί και σε ηλεκτρονική μορφή σε Ελλάδα και Αγγλία.
Οι συνταγές που μπορεί να βρει κάποιος στο βιβλίο είναι σπιτικές, νόστιμες και πανεύκολες. Είναι ένας πλήρης οδηγός επιβίωσης στην κουζίνα, με αναλυτικές συμβουλές για τα πρώτα βήματα, τον απαραίτητο εξοπλισμό, σημαντικά tips για εξοικονόμηση χρημάτων και μυστικά για καθαριότητα με απλές κινήσεις. Ο ίδιος ωστόσο θεωρεί πως είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό βιβλίο μαγειρικής «Το βιβλίο έχει μια μοναδική πρωτοτυπία. Συνοδεύεται από δωρεάν εφαρμογή για smartphones, με την οποία σκανάρεις το QR code κάθε συνταγής και αυτομάτως περνούν όλα τα υλικά της συνταγής στο κινητό σου. Πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ και ό,τι αγοράζεις μπορείς να το αφαιρείς με μια κίνηση από τη λίστα. Δεν χρειάζονται πια χαρτάκια και λίστες» εξηγεί, νιώθοντας υπερήφανος που έφερε τη μαγειρική κοντά στην τεχνολογία, βλέποντας την εφαρμογή του στην κορυφή της κατηγορίας Food and Drink στο App Store,για περισσότερο από 4 εβδομάδες.
Από μικρός έμαθε να ψήνει πλάι στον πατέρα του, γι’ αυτό ισχυρίζεται ότι το μπάρμπεκιού του είναι ακαταμάχητο. Στην πορεία, ως φοιτητής άρχισε να πειραματίζεται με την κλασική μαγειρική, παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια ενώ λατρεύει σε κάθε του ταξίδι να μαγειρεύει μαζί με τους φίλους-συνταξιδιώτες του γιατί έτσι αποκτά νέες γνώσεις και δοκιμάζει καινούργια υλικά. «Η μαγειρική είναι μια τέχνη και, όπως κάθε τέχνη, θέλει αγάπη, συνεχή δίψα για μάθηση και μεράκι για να γίνεσαι όλο και καλύτερος. Επίσης, μεγάλο στομάχι για να μπορείς να απολαύσεις ό,τι δημιουργείς».
Ποια είναι όμως η αγαπημένη κουζίνα του Τάσου Αντωνίου; «Εκτιμώ πάρα πολύ την ελληνική κουζίνα. Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί ακόμα και το πιο κοινό σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα έχει καλά υλικά με τα οποία μπορείς να φτιάξεις νόστιμα, απλά πράγματα. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από μια χωριάτικη σαλάτα με ωραίο ελαιόλαδο από το χωριό, βαρελίσια φέτα και ζουμερή ντομάτα ή το all time classic σαγανάκι. Επίσης λατρεύω την ινδική. Θα μπορούσα να τρώω κοτόπουλο τίκα μασάλα κάθε μέρα» απαντά και τέλος προτείνει μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή σε κάποιον που τώρα μαθαίνει να μαγειρεύει.
«Κάτι καθημερινό που συνδυάζεται με ένα εκρηκτικό υλικό είναι τα αυγά μάτια με παστουρμά Μιράν. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Σπάμε ένα αυγό και το τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ασπράδι. Προσθέτουμε τις φέτες παστουρμά κομμένες σε μικρά κυβάκια και τα αφήνουμε στο τηγάνι για λίγο ακόμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε».
Το μεγαλύτερό του όνειρο είναι να αποτελεί έμπνευση για νέους ανθρώπους που αγαπούν τη μαγειρική. Πλημμυρίζει από χαρά όταν αναγνώστες, του λένε πως δοκίμασαν τις συνταγές του και πέτυχαν, ενώ δεν μας αποκαλύπτει ακόμα τα μελλοντικά του σχέδια, λέγοντας πάντως ότι ετοιμάζει πολλά καινούργια πράγματα με την ομάδα του από τη νέα χρονιά.
* Η φωτογράφιση του Τάσου έγινε στο οινοπαντοπωλείο Το Ειδικόν
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr