Έκκληση Μπαν Κι-Μουν για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα απηύθηνε προς Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν, ο οποίος μεταβαίνει στο Κάιρο για συνομιλίες. Άλλοι οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από επιθέσεις των Ισραηλινών Δείτε τα βίντεο

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα απηύθηνε προς Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν, ο οποίος μεταβαίνει στο Κάιρο για συνομιλίες. Άλλοι οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από επιθέσεις των Ισραηλινών

Δείτε τα βίντεο


«Καλώ και τις δύο πλευρές να συνεργαστούν με όλες τις προσπάθειες των οποίων ηγείται η Αίγυπτος για την άμεση σύναψη εκεχειρίας» είπε ο Μπαν Κι-Μουν.

Εντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν από τον χθεσινό ισραηλινό βομβαρδισμό με στόχο σπίτι στην Πόλη της Γάζας, το πιο αιματηρό επεισόδιο κατά τις πέντε τελευταίες ημέρες των ισραηλινών επιθέσεων σε απάντηση στις επιθέσεις με ρουκέτες παλαιστίνιων ενόπλων. Άλλοι οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα.

«Θλίβομαι βαθύτατα από τις πληροφορίες για νεκρούς» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για την εν λόγω επίθεση και πρόσθεσε: «Ανησυχώ επίσης για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων, από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί ισραηλινοί πολίτες. Αυτό πρέπει να σταματήσει».
 
Ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο αιγύπτιος Πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι πρόκειται να έχουν συνομιλίες για την κατάσταση στην Γάζα καθώς και για τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, όπως είπε ο Αμρ Ρούσντι, εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.
 
Ο Μόρσι δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε επικοινωνία με το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους και άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν «κάποιες ενδείξεις πως μπορεί να υπάρξει σύντομα εκεχειρία»

Οι επιθέσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη έχουν κοστίσει, μέχρι στιγμής, τη ζωή σε 76 Παλαιστινίους.

Περισσότερες από 500 ρουκέτες, που έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα, έχουν πλήξει το Ισραήλ σκοτώνοντας τρεις αμάχους και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους. 


Άλλοι οκτώ Παλαιστίνιοι νεκροί από τις σημερινές ισραηλινές επιθέσεις

Τρεις Παλαιστίνιοι μέλη της ίδιας οικογένειας που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σκοτώθηκαν σε νέα ισραηλινή επίθεση στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.
 
Συνολικά, οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το πρωί. Σε άλλη επίθεση, λίγο νωρίτερα, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι ανάμεσά τους και ένα πεντάχρονο παιδί και μια 20χρονη  γυναίκα.  

Ένας 50χρονος αγρότης έχασε τη ζωή του στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια στα βόρεια Παλαιστινιακά Εδάφη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ επανέλαβαν από νωρίς σήμερα το πρωί τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο αριθμός των μαρτύρων έφτασε τους 80 μετά το θάνατο τριών αντρών σε επίθεση με στόχο τη συνοικία Ζεϊτούν, στην πόλη της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας Ασράφ αλ Κούντρα. 

Εκτός από τον βομβαρδισμό της συνοικίας Ζεϊτούν, η ισραηλινή αεροπορία κατέστρεψε και ένα κτίριο της αστυνομίας στην πόλη της Γάζας, στη διάρκεια της νύχτας.
 
Την Λωρίδα της Γάζας βομβάρδισε και το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ άλλαξε τους αεροδιαδρόμους για τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, εξαιτίας της εκτόξευσης ρουκετών από τη Γάζα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής Πολιτικής Αεροπορίας Γκιορά Ρομ.

Ο Ρομ διευκρίνισε, μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο, πως οι νέοι κανόνες για το αεροδρόμιο ισχύουν από το Σάββατο, μετά την εγκατάσταση στην περιοχή μονάδας αναχαίτισης πυραύλων. 

Επίθεση του Ισραήλ με πολεμικά πλοία στη Γάζα

 



Ρουκέτες έπληξαν το κέντρο Ενημέρωσης στη Γάζα




Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ