''Πες τα ρε Νταλάρα (Charles)!'', γράφει ο Γιάννης Διονάτος
του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ Χθες, Τετάρτη, ο επικεφαλής του IΙF, Charles Dallara, βρέθηκε στην Αθήνα, δίνοντας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ομιλία στο Μέγαρο της Εθνικής Τράπεζας με θέμα: "Adjusting Course: A course for Greece and Europe to Emerge from Crisis".
Χθες, Τετάρτη, ο επικεφαλής του IΙF, Charles Dallara, βρέθηκε στην Αθήνα, δίνοντας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ομιλία στο Μέγαρο της Εθνικής Τράπεζας με θέμα: "Adjusting Course: A course for Greece and Europe to Emerge from Crisis".
To μίγμα της ομιλίας του Dallara ήταν αναμφίβολα θετικό, παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, ο Dallara αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, υπερτονίζοντας τη λαϊκή δυσφορία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη συνολικά.
Ταυτόχρονα, ο Charles Dallara είπε ότι θα πρέπει όλοι να δούμε τη μεγάλη εικόνα τονίζοντας ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη προσεγγίζουν τις ευκαιρίες, ενώ ανέφερε ότι η "αύρα" όσων ακούγονται δείχνει ότι η κρίση έφθασε στον πάτο. "Η Ελλάδα και η Ευρώπη απομακρύνονται από τα βράχια", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ως λύση όλων αυτών, σύμφωνα με τον Charles Dallara, είναι ότι θα πρέπει να απαιτηθεί, από όλους - στέλνοντας σε όλους το ίδιο μήνυμα - να "επενδύσουν" στην ανάπτυξη και λιγότερο στην λιτότητα. Ως παράδειγμα τούτου, ο Dallara ανέφερε την Ιρλανδία η οικονομία της οποίας συρρικνώθηκε στη διάρκεια της κρίσης σε ποσοστό -1% με -1,5% με αποτέλεσμα αφενός να μην υπάρξουν μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις, αφετέρου να πραγματοποιηθούν κάποιες επενδύσεις.
Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, ο Dallara ανέφερε ότι καταρχήν θα πρέπει να φύγει από τη συζήτηση για την δραχμή, ενώ αφηγούμενος, την εμπειρία του από την Ελλάδα των αρχών του 1970, ανέφερε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες θα πρέπει να ξαναβρούν την δημιουργικότητα και το αίσθημα επιχειρηματικότητας το οποίο τους χαρακτήριζε και όπως τόνισε διέφθειρε όλα αυτά τα χρόνια το ελληνικό κράτος.
Τέλος, ο Charles Dallara, ανέφερε ότι οι Έλληνες πολίτες επέλεξαν τον βραχυπρόθεσμο πόνο και τα μακροπρόθεσμα κέρδη και όχι το αντίθετο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αίθουσα "Θεόδωρος Καρατζάς" ήταν η "elite" του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής βιομηχανίας, καθώς επίσης πανεπιστημιακοί και βεβαίως εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης.
Φαντάσου τον Charles Dallara να τον έλεγαν και Κάρολο και Νταλάρα.
Πηγή: emea.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr