Ψητά μανιτάρια με sauce κόκκινου κρασιού και blue cheese-Μία ιδανική συνταγή από το Βαγγέλη Δρίσκα για τα μεθεόρτια

Ψήνουμε τα μανιτάρια και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα του κρασιού και τα σαλατικά...

Υλικά για 10 άτομα
2 κιλά μανιτάρια πλευρώτους
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
Ελαιόλαδο & λίγες σταγόνες μπαλσάμικο ή λεμόνι

Για τη σάλτσα:
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 πράσο
1 ξερό κρεμμύδι
100 γραμ. blue cheese
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
φρέσκα σαλατικά (πικρά κατά προτίμηση με βινεγκρέτ), ρόκα για το γαρνίρισμα

Για τα μανιτάρια: Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, και το μπαλσάμικο ή το λεμόνι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά μέχρι να τα ψήσουμε.

Για τη σάλτσα: Ψιλοκόβουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με το κρασί μέχρι να μείνει περίπου μισό φλιτζάνι. Το στραγγίζουμε και χτυπάμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο και το blue cheese.

Ψήνουμε τα μανιτάρια και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα του κρασιού και τα σαλατικά.

Πηγή:driskas.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr