Τάρτα με χορταρικά και λευκά τυριά
Βάζετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου...
Του Βαγγέλη Δρίσκα
Υλικά για 6 άτομα
1 φύλλο σφολιάτας
400 γραμ. χόρτα (ραδίκια, καυκαλήθρες, βρούβες, σέσκουλα)
2 πράσα
1 φλιτζάνι τριμμένο μανούρι
1 φλιτζάνι τριμμένο ανθότυρο
4 αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
10 ντοματίνια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και το στρώνετε σε μία φόρμα για τάρτες (30 Χ 15 αν είναι ορθογώνια ή με διάμετρο 24 εκ. περίπου αν είναι στρογγυλή). Προσέχετε να καλυφθούν τα τοιχώματα για να σταθεί η γέμιση. Ψήνετε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 λεπτά περίπου και την αφήνετε να κρυώσει.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα, τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε πολύ καλά.
Κόβετε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες και τα βάζετε στη φωτιά με 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Τα σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε τα χορταρικά, αλατίζετε και αφήνετε για λίγη ώρα μέχρι να στεγνώσει το μείγμα από τα υγρά του.
Χτυπάτε τα αυγά με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε με τα τυριά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα σοταρισμένα χορταρικά. Ανακατεύετε και αδειάζετε την γέμιση στην ψημένη βάση από σφολιάτα. Κόβετε τα ντοματίνια στην μέση και τα βάζετε επάνω στην γέμιση με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω.
Βάζετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.
Αναδημοσίευση από το driskas.com
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr