Ηπειρώτικη κρεατόπιτα με ροδέλες κρεμμυδιού- ένα πεντανόστιμο & εύκολο, πλήρες γεύμα, με σεφ το Βαγγέλη Δρίσκα

Σοτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια....

Υλικά για 6-8 άτομα

1 πακέτο χωριάτικα φύλλα γιά πίτες
1 κιλό αρνί χωρίς κόκαλα
1 κιλό κρεμμύδια ξερά
¾ φλιτζανιού βρασμένο ρύζι καρολίνα
200 γραμ. φέτα
6 αυγά
1 κουτ. σούπας ξερός βασιλικός
½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος
2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο
ελαιόλαδο για τα φύλλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και  το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια.

Αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Το αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε με το ρύζι, τη φέτα, τα αβγά και τα μυρωδικά.

Απλώνουμε τα φύλλα λαδωμένα στο ταψί, καλύπτοντας καλά τα πλαϊνά  τοιχώματα. Βάζουμε τη γέμιση στο ταψί και ψήνουμε στους 170ο  C, περίπου για 1 ώρα.

Πηγή: driskas.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr