Μιλφέιγ µε κρέµα µαστίχας και φράουλες, του Βασίλη Καλλίδη
Δουλεύουµε την κρέµα σε χαµηλή ταχύτητα µέχρι να γίνει λεία και αφράτη....
Χρόνος προετοιµασίας: 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΙΛΦΕΪΓ
2 έτοιµα φύλλα χωριάτικα για πίτα
½ φλιτζάνι βούτυρο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
500 γρ. φράουλες
½ κουτ. γλυκού κανέλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
200 γρ. µασκαρπόνε
300 ml κρέµα γάλακτος
2 σταγόνες µαστιχέλαιο
½ στικ βανίλια φρέσκια
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 190 οC. Απλώνουµε το ένα φύλλο σε ένα ταψί και το αλείφουµε µε βούτυρο. Το πασπαλίζουµε µε τη µισή ζάχαρη και την ανάλογη κανέλα. Τοποθετούµε από πάνω το δεύτερο φύλλο, το αλείφουµε µε το υπόλοιπο βούτυρο και το πασπαλίζουµε µε την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα. Κόβουµε το φύλλο κατά µήκος στη µέση και µετά σε 6 λωρίδες ώστε να έχουµε 12 κοµµάτια. Τα ψήνουµε για 7-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν. Βάζουµε την άχνη στην κρέµα γάλακτος και κάνουµε σαντιγί. Προσθέτουµε το µαστιχέλαιο, τα σποράκια από τη βανίλια και το µασκαρπόνε. Δουλεύουµε την κρέµα σε χαµηλή ταχύτητα µέχρι να γίνει λεία και αφράτη. Καθαρίζουµε τις φράουλες και τις κόβουµε φετάκια. Βάζουµε την κρέµα σε κορνέ και φτιάχνουµε τα µιλφέιγ µε βάση ένα φύλλο, µετά µπόλικη κρέµα, φράουλες και από πάνω ένα φύλλο ακόµη. Πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη.
TIPS
* Μόλις πάρουν χρώµα τα φύλλα και ψηθούν, τα βγάζουµε αµέσως µε µία σπάτουλα. Εάν κρυώσουν µέσα στο ταψί, κολλάνε και σπάνε.
Πηγή:athinorama.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr