Ο Στέλιος Παρλιάρος μου άφησε σε sms μία συνταγή για λουκουμάδες - με είδε προχθές χλωμή και σκέφτηκε τι θα μου έκανε κέφι!
Απολαύστε μια εύκολη συνταγή για λουκουμάδες, που μου έστειλε ο "μαιτρ" του είδους Στέλιος Παρλιάρος!
Απολαύστε μια εύκολη συνταγή για λουκουμάδες, που μου έστειλε ο "μαιτρ" του είδους Στέλιος Παρλιάρος!
Λουκουμάδες
-500γρ γάλα πλήρες20γρ.μαγιά μπίρας φρέσκια30γρ.ζάχαρη5γρ.αλάτι520γρ αλεύρι
-αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα, μέλι για το σερβίρισμα
Βάζουμε λίγο γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά να γίνει ελαφρώς χλιαρό. Μέσα σε αυτό διαλύουμε τη μαγιά βάζοντας τη ζάχαρη κ το αλάτι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά στο μίξερ ή με σύρμα. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό περιβάλλον περίπου μία ώρα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι σε όχι πολύ δυνατή φωτιά. Παίρνουμε λίγη ζύμη του λουκουμά με ένα κουτάλι τη ρίχνουμε στο λάδι και με μία τρυπητή κουτάλα τους γυρνάνε συνεχώς έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε ζεστούς με μέλι.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr