Στο oisyntagesmoy.gr - του Άκη μας βρήκα στήθος κοτόπουλου γεμιστό με πέστο μαϊντανού - κάσιους και λαχανικά
θα γλύφετε τα δαχτυλά σας!
Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα κ 10 λεπτά
Κόστος: 13.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή
Υλικά
3 στήθη κοτόπουλου με κόκαλο και πέτσα κομμένα στα δύο
1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό
120 γραμμάρια κάσιους
3 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα από ένα λεμόνι
5-8 κομμάτια ντομάτες λιαστές
50 γραμμάρια παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
πατατούλες μικρές με τη φλούδα τους
4 ρέβες
8 μικρά καρότα
Εκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Στο μπλέντερ βάζω το μάτσο μαϊντανό κομμένο σε 2-3 κομμάτια. Δεν βάζω το κάτω κάτω μέρος.
Προσθέτω τα κάσιους, τα σκόρδα, το ξύσμα λεμονιού, τη ντομάτα και τα ψιλοκόβω όλα μαζί. Προσθέτω σιγά σιγά ελαιόλαδο και παρμεζάνα μέχρι να γίνει όλο μια ωραία πάστα. Αλατοπιπερώνω με προσοχή. Αν χρειαστεί προσθέτω και λίγο νερό για να έχει το πέστο μας πιο ωραία σύσταση.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνω μια "τσέπη" στο κοτόπουλο προσέχοντας να μην ανοίξω εντελώς το κρέας και φεύγει από μέσα η γέμιση.
Με το χέρι μου προσθέτω πέστο στην κοιλότητα αυτή και επίσης και κάτω από το δέρμα του κρέατος. Αλατοπιπερώνω το κρέας και στάζω και λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Με το χέρι μου απλώνω το αρωματισμένο ελαιόλαδο παντού πάνω στο κρέας.
Κόβουμε το λεμόνι από όπου πήραμε το ξύσμα σε φέτες.
Σε ένα ταψί στρώνουμε τις φέτες του λεμονιού. Πάνω τους ακουμπάμε τα κοτόπουλα.
Κόβουμε τις πατατούλες στα 2 αν είναι πολύ μεγάλες. Κόβουμε σε φέτες τη ρέβα και στη μέση τα καρότα. Αν έχει περισσέψει καθόλου πέστο το αναμιγνύουμε με τα λαχανικά. Προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε για 45-60 λεπτά στο φούρνο.
Μικρά Μυστικά
Μπορείτε να βάλετε μπουτάκια αντί για στήθη αλλά θα δυσκολευτείτε στο γέμισμα!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr