Μία κολοκυθόπιτα... γυμνή απο τον Ηλία Μαμαλάκη - Μιάμ μιάμ!
Αγαπητές μου φίλες δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε μια... γυμνή κολοκυθόπιτα από τα χερακιά του Ηλία Μαμαλάκη.
Bήματα
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μίγμα.
2. Σε ένα τηγανάκι μαραίνουμε το κρεμμυδάκι σε λίγο νερό και μόλις απορροφήσει τα υγρά του το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα από τα κολοκυθάκια. Αλατίζουμε πιπερώνουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μίγμα αλεύρι κοσκινιστό μέχρι να σχηματιστεί μια υδαρής ζύμη. Ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και αφήνουμε το μίγμα να ωριμάσει στο ψυγείο για 2 ώρες.
3. Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε καλά, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα με τα κολοκυθάκια. Ισιώνουμε από πάνω με ένα πιρούνι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
4. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 1 ώρα και μέχρι από πάνω να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα. Αφήνουμε να χλιαρέψει και τη κόβουμε σε κομμάτια.
Υλικά για 1 ταψί του φούρνου
6 μεγάλα πράσινα κολοκύθια
250 γραμ φέτα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζ του καφέ ψιλοκομμένο δυόσμο
200 γραμ αλεύρι
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr