Το «iPapad» του Φραγκίσκου του Α', δώρο στο νέο Παπα απο τον υπεύθυνο νέων τεχνολογιών του Βατικανού‏

Μπορεί ο Πάπας Φραγκίσκος να προτίμησε τον σιδερένιο σταυρό από τον χρυσό και να θέλησε το δαχτυλίδι του ψαρά από επιχρυσωμένο ασημί και όχι από χρυσό, όμως δε μπορεί να πει όχι σε ένα κατάλευκο iPad.

Μπορεί ο Πάπας Φραγκίσκος να προτίμησε τον σιδερένιο σταυρό από τον χρυσό και να θέλησε το δαχτυλίδι του ψαρά από επιχρυσωμένο ασημί και όχι από χρυσό, όμως δε μπορεί να πει όχι σε ένα κατάλευκο iPad, όπως αναφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.



Αν και δε φημίζεται για την καλή του σχέση με την τεχνολογία, ο νέος ποντίφικας δέχθηκε ως δώρο ένα λευκό iPad, από τον Μονσινιόρ Λούσιο Αντριάν Ρούιζ, ο οποίος είναι υπεύθυνος διαδικτύου για το Βατικανό.

Ο Μονσινιόρ Ρούιζ αγόρασε το τάμπλετ από κατάστημα της Ρώμης, λίγα μέτρα από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και ζήτησε να είναι αυστηρά λευκό «επειδή είναι για έναν πολύ ξεχωριστό άνθρωπο».

Ο υπάλληλος του καταστήματος, τον οποίο εντόπισε ο ιταλικός Τύπος, δήλωσε πως «οι περισσότεροι το προτιμούν μαύρο. Όμως την περασμένη Πέμπτη μπήκε ένας χαμογελαστός ιερέας και μου είπε ότι θέλει ένα λευκό. Στο τέλος μου είπε ότι θα το δωρίσει στον Πάπα». Μάλιστα, ο νεαρός βάπτισε το τάμπλετ «iPapad»!

Ο υπάλληλος, πρότεινε στον Μονσινιόρ Ρούιζ να αγοράσει εκείνο με τα 128 giga, όμως εκείνος του απάντησε «όχι, γιατί μετά θα παραπονιέται ότι ξοδέψαμε πολλά χρήματα».

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, θα του επιτρέψουν να κάνει πολλά παραπάνω από το να στέλνει μόνο μηνύματα διαδικτυακά, καθώς το «iPapad» έχει 32 giga, ενώ διαθέτει κάρτα με την οποία μπορεί να συνδεθεί ακόμα και χωρίς wi-fi. Ίσως, δε, πεισθεί και φτιάξει προσωπικό προφίλ στο Twitter όπως ο προκάτοχός του, Γιόσεφ Ράτζινγκερ.

Το «iPapad», δεν θα μπορούσε να μην φέρει και αφιέρωση, έτσι πίσω του αναγράφεται «στην Αγιότητά Του Φραγκίσκο από το προσωπικό Ιντερνετ του Βατικανού».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ