Αχλάδια ποσέ από τον Άκη Περετζίκη και την κουζίνα του

Δείτε μια εύκολη συνταγή για αχλάδια ποσέ από τον Άκη Περετζίκη και το oisyntagesmoy.gr:

Δείτε μια εύκολη συνταγή για αχλάδια ποσέ από τον Άκη Περετζίκη και το oisyntagesmoy.gr:

Εύκολο και γρήγορο γλυκό!

Χρόνος Εκτέλεσης : 30 λεπτά

Κόστος: 3.00 €

Βαθμός Δυσκολίας: 1

Μερίδες: 4

 

Υλικά

6 αχλάδια

900 ml νερό

300 γραμμάρια ζάχαρη

φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι

1 στικ κανέλας

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα βάζουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, φροντίζοντας τα αχλάδια να καλύπτονται από το νερό (σε περίπτωση που δεν καλύπτονται, αλλάζουμε κατσαρολάκι ή αυξάνουμε τη δόση απ' όλα τα υλικά).

Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και βάζουμε μια λαδόκολλα από πάνω, ώστε να κρατάει τα αχλάδια βυθισμένα.

Μόλις το σιρόπι αρχίζει να βράζει, τα αχλάδια θέλουν περίπου άλλα 5 λεπτά να μαλακώσουν, αλλά να μην  λιώσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Σουρώνουμε τα αχλάδια και βάζουμε το σιρόπι μόνο του, χωρίς τα αχλάδια ξανά στη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το πολύ νερό και να γίνει σιρόπι.

Μόλις το σιρόπι μας γίνει παχύρευστο το σουρώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τα αχλάδια μας.

Προσέξτε πρέπει να έχουμε το μυαλό μας μην λιώσουν τα αχλάδια!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr