Λιγκουίνι με πέστο αλά Τζενοβέζε και κολοκυθάκια από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη!
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο αλά Τζενοβέζε και την αφήνουμε στην άκρη.
· Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κολοκυθάκια καλά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά, και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
· Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα λιγκουίνι και τα αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρατάμε σε ένα μπολ,και κρατάμε 50γρ. απ' το νερό που βράσαμε.
· Ανακατεύουμε τα λιγκουίνι με την πέστο, τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια αν είναι πολύ στεγνά τα μακαρόνια μας ρίχνουμε λίγο απ' το νερό που κρατήσαμε και σερβίρουμε.
Tip
Mπορείτε να προσθέσετε στο σερβίρισμα κουκουνάρι καβουρδισμένο, ντοματίνια και τριμμένη παρμεζάνα!
Συστατικά
250 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές κάθετες λωρίδες
λίγο ελαιόλαδο
300 γρ. λιγκουίνι
1 λεμόνι το ξίσμα και το χυμό
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
σάλτσα πέστο αλά Τζενοβέζε
200 γρ. ντοματίνια για το σερβίρισμα
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr