Ελένη Πετρουλάκη: Ιδού η θαυματουργή δίαιτα της που υπόσχεται να σε μεταμορφώσει μέχρι να πεις... παραλία
Ακολούθησε τη δίαιτα της Ελένης Πετρουλάκη για αυτόν τον μήνα και βγες στην παραλία με το σώμα που πάντα ήθελες να αποκτήσεις.
Η Ελένη Πετρουλάκη συνδυάζει το νέο της πρόγραμμα Fit Body Workout με τη δίαιτα Fit Body Diet του Ιωάννη Κωτσή, ΜSc Διατροφής Αθλουμένων, υποψήφιο διδάκτορα, τμήματος Διαιτολογίας- Διατροφής.
Το πρόγραμμα άσκησης συνδυάζει την αερόβια άσκηση με δυναμικές ασκήσεις και stretching και έχει θεαματικά αποτελέσματα. Αρκούν, μάλιστα, μόλις 15 λεπτά άσκησης την ημέρα, χάρη στην υψηλή θερμιδική κατανάλωσή του, πουπαρουσιάζει ανάλογα ή και μεγαλύτερα οφέλη στη φυσική κατάσταση ή τη μείωση του λίπους από μεγαλύτερα χρονικά προγράμματα, σταθερής όμως έντασης.
Από την άλλη, η Fit Body Diet, είναι μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων, μειωμένη σε υδατάνθρακες, αλλά αυξημένη σε θρεπτικά συστατικά –κυρίως σε πρωτεΐνη και καλό λίπος– και μειωμένη σε κορεσμένα λίπη.
Επιπλέον, λόγω των χαμηλών θερμίδων, δημιουργεί ένα θερμιδικό έλλειμμα που οδηγεί σε μείωση του βάρους.
Δες και τις υπόλοιπες τρεις εβδομάδες της δίαιτας από τον Ιωάννη Κωτσή:
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΥΤΕΡΗ:
ΔΕΥΤΕΡΑ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι και μπάρα δημητριακών.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Μία μεγάλη πατάτα ψητή, κιμάς από άπαχο μοσχάρι, τριμένο τυρί χαμηλών λιπαρών.
Απογευματινό Ρυζογκοφρέτα, 50 γραμμ. cottage cheese.
Βραδινό Ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2%, 1/2 φλιτζάνι δημητριακά ολικής, 1 κ.γ. μέλι με μία χούφτα ξηρoύς καρπούς.
ΤΡΙΤΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι 3/4 του φλιτζανιού βρόμη.
Δεκατιανό Μπάρα δηµητριακών.
Μεσημεριανό Ντολµαδάκια (8 µικρά) µε ρύζι και κιµά, πράσινη σαλάτα και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό Φυσικός χυµός (1/2 ποτήρι), φρυγανιά ολικής αλέσεως, μία φέτα κίτρινο τυρί χαµηλών λιπαρών.
Βραδινό Οµελέτα (1 αβγό και 1 ασπράδι), 30 γραμμ. κίτρινο τυρί χαµηλών λιπαρών, 30 γραμμ. γαλοπούλα ψητή, μία χούφτα ξηροί καρποί.
ΤΕΤΑΡΤΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι με 3/4 του φλιτζανιού µούσλι.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Χοιρινή µπριζόλα (150 γραμμ.) ψητή, χωρίς λίπος, 1 φλιτζάνι κουνουπίδι βραστό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό Μπάρα δηµητριακών µε ξηρούς καρπούς.
Βραδινό Αραβική πίτα με τυρί, γαλοπούλα, μουστάρδα, ντοµάτα και μαρούλι.
ΠΕΜΠΤΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι και 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης ολικής.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής. Μεσημεριανό Κοτόπουλο στήθος (μισό) λεµονάτο, σαλάτα λάχανο-καρότο, 60 γραμμ. τυρί και μία φέτα ψωµί ολικής.
Απογευματινό Φρυγανιά ολικής και μία φέτα γαλοπούλα ψητή.
Βραδινό Ένα µεγάλο παξιµάδι με κατίκι Δομοκού, τριµµ ένη ντοµάτα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή 1 κ.σ. µέλι, 5-6 αµύγδαλα.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Σουτζουκάκια (2 μέτρια) και 1 φλιτζάνι πουρές γλυκοπατάτας, σαλάτα πράσινη με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό Ρυζογκοφρέτα µε σοκολάτα.
Βραδινό Σαλάτα του Καίσαρα (1/2 στήθος κοτόπουλου, πράσινη σαλάτα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ξίδι).
ΣΑΒΒΑΤΟ
Πρωινό Οµελέτα (1 αβγό και 1 ασπράδι) και μία φέτα ψωµί ολικής.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Φακές σαλάτα (1 φλιτζάνι φακές, 2 κοµµ άτια φέτα χαμηλών λιπαρών, ντοµάτα, ελαιόλαδο).
Απογευματινό Δύο κριτσίνια ολικής και 50 γραμμ. cottage cheese.
Βραδινό Ένα µεγάλο µπιφτέκι κοτόπουλο, μία φέτα ψωµί ολικής φρυγανισµένο, κέτσαπ, µουστάρδα, βραστά λαχανικά, 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι, 2 φρυγανιές με μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών και μέλι ή µαρµελάδα.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Μοσχάρι νουά βραστό με 2/3 του φλιτζανιού άγριο ρύζι, πολύχρωµη σαλάτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό Φρούτο εποχής.
Βραδινό Χοιρινή μπριζόλα (μία μέτρια) ψητή, χωρίς ορατό λίπος, πράσινη σαλάτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Εβδομάδα τρίτη για τη δίαιτα της Ελένης Πετρουλάκη
ΔΕΥΤΕΡΑ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι, μπάρα δηµητριακών.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Μοσχαρίσια µπριζόλα (150 γραμμ.) ψητή, χωρίς λίπος, ψητά λαχανικά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό Ρυζογκοφρέτα και 50 γραμμ. cottagecheese.
Βραδινό Ένα κεσεδάκι γιαούρτι με 3/4 φλιτζανιού βρόµη, μία χούφτα καρύδια, 1 κ.γ. μέλι.
ΤΡΙΤΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι και 3/4 φλιτζανιού βρόµη.
Δεκατιανό Μπάρα δηµητριακών.
Μεσημεριανό Σαλάτα µε ριγκατόνι (1 φλιτζάνι ριγκατόνι, φιλέτο σολοµός σε νερό και 2 κ.σ. ελαιόλαδο).
Απογευματινό Φυσικός χυµός (1/2 ποτήρι), φρυγανιά ολικής, μία φέτα κίτρινο τυρί χαµηλών λιπαρών.
Βραδινό Δύο σουβλάκια κοτόπουλο με πίτα αλάδωτη,ψητή και πράσινη σαλάτα με2 κ.σ. ελαιόλαδο.
ΤΕΤΑΡΤΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι με 3/4 φλιτζανιού µούσλι.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Καστανό ρύζι (2/3 φλιτζανιού), κοτόπουλο ψητό (120 γραμμ.), σαλάτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό Μπάρα δηµητριακών µε αποξηραµένα φρούτα.
Βραδινό Μία φέτα γαλοπούλα, με μία φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών, μία φέτα ψωμί ολικής και βραστά λαχανικά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
ΠΕΜΠΤΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι με 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης ολικής.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Ψάρι ψητό (120 γραμμ.) με 1 φλιτζάνι κουνουπίδι, μία φέτα ψωµί ολικής και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό Μία φρυγανιά ολικής με μία φέτα γαλοπούλα ψητή.
Βραδινό Χορτόσουπα (1 πιάτο), 2 κ.σ. γιαούρτι, 1 κοµµ άτι φέτα χαμηλών λιπαρών, παξιµάδι ολικής αλέσεως.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι με 1 κ.γ. µέλι και 5-6 αµύγδαλα.
Δεκατιανό Μπάρα δηµητριακών.
Μεσημεριανό Μακαρόνια (1½ φλιτζάνι) με κιµά μοσχαρίσιο (1/2 φλιτζάνι), σαλάτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό Μπάρα δηµητριακών µε σοκολάτα.
Βραδινό Ντάκος με 1/2 κεσέ cottage cheese, ντοµάτα, ρίγανη και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
ΣΑΒΒΑΤΟ
Πρωινό Οµελέτα (1 αβγό και 1 ασπράδι) με μία φέτα ψωµί ολικής αλέσεως.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Σαλάτα από φασόλια µαυροµάτικα (1½ φλιτζάνι φασόλια, 1 κοµµ άτι φέτα χαμηλών λιπαρών και 2 κ.σ. ελαιόλαδο).
Απογευματινό Τρία κριτσίνια ολικής με 50 γραμμ. τυρί cottage cheese.
Βραδινό Τόνος σε νερό (150 γραμμ.) με 1/2 φλιτζάνι καλαµπόκι βραστό, σαλάτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι με 2 φρυγανιές με μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών και µέλι ή µαρµελάδα.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Ψαρονέφρι (150 γραμμ.) με μία πατάτα στο φούρνο, σαλάτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό Φρούτο εποχής.
Βραδινό Ελεύθερο γεύμα.
4η Εβδομάδα για τη δίαιτα της Ελένης Πετρουλάκη
ΔΕΥΤΕΡΑ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα και μπάρα δημητριακών.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Θαλασσινά ψητά, 2 φέτες ψωμί, σαλάτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό Ρυζογκοφρέτα και 50 γραμμ. cottage cheese.
Βραδινό Σαλάτα και 2 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών, 1 παξιμαδάκι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
ΤΡΙΤΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι με 3/4 φλιτζανιού βρόμη.
Δεκατιανό Μπάρα δημητριακών.
Μεσημεριανό Ριζότο (1/2 φλιτζάνι ρύζι, 1/2 φλιτζάνι αρακάς και καλαμπόκι), 2 κ.σ. τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών, 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό Γιαούρτι με γεύση φρούτων.
Βραδινό Σαλάτα και ψάρι ψητό (150 γραμμάρια), 1 παξιμαδάκι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
ΤΕΤΑΡΤΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι με 3/4 φλιτζανιού μούσλι.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Φασολάκια κοκκινιστά με 1/2 φλιτζάνι κατίκι Δομοκού, μία φέτα ψωμί, 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό Μπάρα δημητριακών.
Βραδινό Δύο καλαμάκια κοτόπουλο και μία πίτα αλάδωτη, χόρτα βραστά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
ΠΕΜΠΤΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι και 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης ολικής.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Πουρές (1 φλιτζάνι) και κοκκινιστό φιλέτο γαλοπούλας, πράσινη σαλάτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό Φρυγανιά ολικής και 50 γραμμ. cottage cheese.
Βραδινό Κρεατόσουπα με μοσχάρι (90 γραμμ.), σαλάτα, 1 παξιμάδι.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι, 1 κ.γ. μέλι και 5-6 αμύγδαλα.
Δεκατιανό Μπάρα δημητριακών.
Μεσημεριανό Κοτόπουλο ψητό (150 γραμμ.), χωρίς πέτσα, σαλάτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, γιαούρτι, μουστάρδα.
Απογευματινό Φρυγανιά με γιαούρτι.
Βραδινό Σαλάτα, 2 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών, 1 παξιμαδάκι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
ΣΑΒΒΑΤΟ
Πρωινό Ομελέτα (1 αβγό και 1 ασπράδι), μία φέτα ψωμί ολικής.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Μπιφτέκι από άπαχο μοσχάρι, μία βραστή πατάτα, σαλάτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απογευματινό Τρία κριτσίνια ολικής με 50 γραμμ. cottage cheese.
Βραδινό Burger με φιλέτο κοτόπουλο, πράσινη σαλάτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωινό Ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι, 2 φρυγανιές με μαργαρίνη και μέλι ή μαρμελάδα.
Δεκατιανό Φρούτο εποχής.
Μεσημεριανό Ψάρι φιλέτο (120 γραμμ. ) και παντζάρια σαλάτα.
Απογευματινό Φρούτο εποχής.
Βραδινό Ελεύθερο γεύμα.
Πηγή: Shape.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr