Step by step το τέλειο σουφλέ από τον master chef Γιάννη Λουκάκο: Αφράτο, σπιτικό, μοναδικό
Επιλέγουμε σκεύος κατάλληλου είδους και χωρητικότητας.
Τα σκεύη που συνήθως χρησιμοποιούνται για σουφλέ είναι πορσελάνινα και ονομάζονται ραμεκίν (ramekin).
Η πορσελάνη καλύπτει το αισθητικό μέρος, μιας και τα σουφλέ μαγειρεύονται και σερβίρονται στο ίδιο σκεύος.
Το μείγμα θα πρέπει να καλύψει περίπου τα ¾ του σκεύους. Αν γεμίσουμε περισσότερο, διατρέχουμε τον κίνδυνο το μείγμα να χυθεί εκτός σκεύους κατά το μαγείρεμα. Αν πάλι γεμίσουμε λιγότερο, τότε θα χάσουμε το εφέ της ανύψωσης.
Προετοιμάζουμε το σκεύος.
Αλείφουμε την εσωτερική επιφάνεια με βούτυρο.
Για αλμυρά σουφλέ, πασπαλίζουμε με τριμμένο σκληρό τυρί (π.χ. παρμεζάνα), και για γλυκά με ζάχαρη.
Το βούτυρο βοηθά στην αποκόλληση του σουφλέ από τα τοιχώματα του σκεύους και το τυρί ή η ζάχαρη στο να δημιουργηθεί κατά το ψήσιμο μια εύγευστη και ελαφρώς τραγανή κρούστα.
Όλη η συνέχεια εδώ - yiannislucacos.com
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr