Νεκρός από ανατροπή καταμαράν ο Bρετανός Oλυμπιονίκης Άντριου Σίμπσον! (βίντεο)

Νεκρός ανασύρθηκε από τον κόλπο του Σάν Φρανσίσκο ο Βρετανός χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου Αντριου Σίμπσον ή «Μπάρτ» όπως τον φώναζαν χαϊδευτικά.

Νεκρός ανασύρθηκε από τον κόλπο του Σάν Φρανσίσκο ο Βρετανός χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου Αντριου Σίμπσον ή «Μπάρτ» όπως τον φώναζαν χαϊδευτικά.



Ο 36χρονος Σίμπσον έκανε προπόνηση ανοικτά των βόρειων ακτών της Καλιφόρνια με τη Σουηδική ομάδα που συμμετείχε στους ιστιοπλοικούς αγώνες του America's Cup όταν το καταμαράν Αρτεμις στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε. βορειοδυτικά του νησιού Τρέζορ στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.



Ο Σίμπσον παρέμεινε περισσότερα από 10 λεπτά παγιδευμένος κάτω από το καταμαράν και στάθηκε αδύνατον να σωθεί όπως τα υπόλοιπα 12 μέλη του πληρώματος που επιβιβάστηκαν σε βάρκες της διοργάνωσης που έσπευσαν προς βοήθεια.
O 36χρονος Άντριου Σίμπσον, ο οποίος είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Star στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, μαζί με τον Ίαν Πέρσι, προπονούταν με τη σουηδική ομάδα Artemis, εν όψει του Αmerica's Cup αυτό το καλοκαίρι.


Το καταμαράν της Artemis Racing την ώρα της ανέλκυσης



«Σύσσωμη η ομάδα είναι συντετριμμένη από τον τραγικό και αιφνίδιο θάνατο του Σίμπσον», δήλωσε ο επικεφαλής διοργάνωσης των αγώνων, Πολ Καγιάρντ. «Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη γυναίκα και την οικογένεια του Άντριου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr