Ακόμα και τα πιο φθηνά ψάρια των ελληνικών θαλασσών είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά: Πόσο περιέχει ο γαύρος, η αθερίνα, η μαρίδα;
Μπορείς να «βρεις» τα άκρως ωφέλιμα για τον οργανισμό σου ω-3 λιπαρά ακόμα και σε φθηνά ψάρια!
Ανά 100 γρ. ωμού ψαριού η σαρδέλα, ο κολιός και το σκουμπρί διαθέτουν κατά μέσο όρο 1,4 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων, η γόπα και ο γαύρος περί τα 0,8 γρ., η μαρίδα, η αθερίνα και το λαβράκι περίπου 0,6 γρ., ενώ η τσιπούρα περίπου 0,5 γρ. – τα συγκεκριμένα ψάρια έχουν συνήθως τιμή μικρότερη των 10 ευρώ.
Η αναφερόμενη περιεκτικότητα σε ω-3 είναι απλώς ενδεικτική και μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με το περιβάλλον που ζει κάθε ψάρι, την τροφή του, το μέγεθος, το βάρος του, την εποχή που κυοφορεί αλλά και την εποχή που αλιεύεται.
Πηγή: Περιοδικό Αρμονία
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr