Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει μια τέλεια πίτσα πεπερόνι με ελιές - Δείτε τα μυστικά της!

Φτοιάξτε κι εσείς τη δική σας πίτσα με την βοήθεια του αγαπημένου σεφ.

Υλικά

2 κ.σ. χλιαρό νερό 
½ κ.γ. μαγιά 
1 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για την επιφάνεια εργασίας μας
1/3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης 
½ φλ. δροσερό νερό 
1/2 κ.γ. αλάτι 
½ φλ. σάλτσα για πίτσα 
1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη 
¼ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
24 φέτες πεπερόνι 
¾ φλ. μαύρες ελιές

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε το χλιαρό νερό και τη μαγιά και αφήνουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά, για 15 περίπου λεπτά. 

Προσθέτουμε το αλεύρι, το δροσερό νερό και το αλάτι.

Ανακατεύουμε στο μίξερ σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα για 4 λεπτά. 

Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για 5 περίπου λεπτά και ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητατα μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή, εύπλαστη και ελαφρώς κολλώδης, για περίπου 3 λεπτά. 

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τοποθετούμε τη ζύμη σε αυτό. Γυρνάμε τη ζύμη μας μέσα στο μπολ, ώστε το λάδι να πάει σε όλη την επιφάνειά της.

Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να ξεουραστεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματείου.

Την τοποθετούμε στο ψυγείο και την αφήνουμε όλη τη νύχτα ή εναλλακτικά μέχρι 2 μέρες.

Βγάζουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο, τη μεταφέρουμε σε μία αλευρωμένη επιφα΄νεια και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της, για 2 περίπου ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250C.

Ζυμώνουμε καλά , ώσπου να φύγει όλος ο αέρας και ανοίγουμε ώστε η ζύμη να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού μας.

Στρώνουμε στην επιφάνειά της τη σάλτσα για πίτσα, τη μοτσαρέλα ,το κρεμμύδι, το πεπερόνι και τις ελιές.

Την τοποθετούμε στο φούρνο και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή, 10 με 12 λεπτά.

Kόβουμε την πίτσα μας σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr