Πώς να μαγειρέψεις σωστά την κινόα: Με ζωμό ή νεράκι για να γίνει αφράτη
Επιλέγουμε κινόα για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή!
Η κινόα είναι ένα συστατικό που ακούγεται όλο και πιο πολύ σαν trend, αφού έχει πολλά ωφέλη για τον οργανισμό. Πώς μαγειρεύουμε όμως την κινόα και με τη την συνοδεύουμε;
Με κάρι, με ψητά λαχανικά, ως συνοδευτικό για ψητά ή κοκκινιστά, ως συστατικό μέσα σε σαλάτες ή ως ένα ελαφρύ γευστικό γλυκάκι θα σας κάνει να.. κολλήσετε!
Αυτή είναι μια συνταγή που θα σας βοηθήσει να μαγειρέψετε την πιο γευστική κινόα.
Συστατικά
1 φλιτζάνι Κινόα
Ελαιόλαδο (προαιρετικό)
2 φλυτζάνια νερό ή ζωμό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
Εργαλεία
Σουρωτήρι
Κουτάλι
Κατσαρόλα με καπάκι
Οδηγίες
Η δοσολογία είναι παρόμοια με αυτή του ρυζιού. Για κάθε φλιτζάνι κινόα χρειάζεσαι 2 φίτζάνια νερό ή ζωμό.
Ξέπλυνε και στράγγισε καλά την κινόα πριν τη μαγειρέψεις ώστε να αφαιρεθεί φυσικά ή σαπωνίνη που περιέχει ο φλοιός της. Αν παραλείψεις αυτό το βήμα θα διατηρηθεί η έντονη πικράδα.
Για έξτρα γεύση μπορείς να τσιγαρίσεις λίγο την κινόα σε ελαιόλαδο πριν προσθέσεις το νεράκι ή το ζωμό. Εναλλακτικά, παραλείπεις αυτό το βήμα.
Μόλις το φαγητό πάρει βράση, ρίξε αλατάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.
Μετά από 5 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι κι η κινόα είναι έτοιμη για χρήση!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr