Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή για λιγκουίνι από την Ντίνα Νικολάου

To πιο γρήγορο πιάτο που δεν απαιτεί μαγείρεμα, εκτός από το χρόνο που θα χρειαστεί να αφιερώσεται για το βράσιμο των ζυμαρικών. Ο πολτός σκόρδου είναι που δίνει την ένταση που χρειάζεται χωρίς όμως, να το κάνει βαρύ όπως θα γινόταν αν χρησιμοποιούσατε ωμό σκόρδο.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. λιγκουίνι
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το πράσινο μέρος τους, ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
2 κονσέρβες τόνος σε νερό, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου YES garlic!
2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από θυμάρι φρέσκο (σε φυτώρια ή σε μικρά πακετάκια, στα σούπερ μάρκετ) ή 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους προσθέτοντας τα φύλλα δάφνης. Τα στραγγίζω κρατώντας ¼ φλιτζ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, τον πολτό σκόρδου, τη μουστάρδα, το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτω τον τόνο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και τα λιγκουίνι και ανακατεύω καλά με δύο πηρούνια.

Πασπαλίζω με το θυμάρι και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr