Μας κακομαθαίνει καθημερινά ο αγαπημένος μας Άκης! Λαχταριστή παέγια λαχανικών με μανιτάρια & υπογραφή... Πετρετζίκης
Μια υπέροχη πρόταση από τον κορυφαίο σεφ στην οποία (ξανά) δεν μπορούμε να αντισταθούμε.
ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά
100 γρ. μανιτάρια
150 γρ. αρακά κ.τ.ψ.
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. πάπρικα
1 σκ. σκόρδο
χυμό από 2 λεμόνια
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
½ κ.γ. σαφράν
αλάτι
πιπέρι
250 γρ καστανό ρύζι
200 γρ. γάλα καρύδας
350 γρ. νερό
¼ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι κόλιανδρο
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τον αρακά, το μπούκοβο, την πάπρικα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας και το νερό.
Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr