Γρήγορα & εύκολα ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πως να φτιάξουμε σωστά μοσχάρι ταρτάρ για ένα ξεχωριστό δείπνο!
Πως να αντισταθούμε στις γαστρονομικές προτάσεις του αγαπημένου μας σεφ;
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο (χρησιμποιούμε το κέντρο του φιλέτου)
30 γρ. αγγουράκι τουρσί και επιπλέον για το σερβίρισμα
30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη και επιπλέον για το σερβίρισμα
30 γρ. κρεμμύδι κόκκινο ξερό, ψιλοκομμένο και επιπλέον για το σερβίρισμα
30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο και επιπλέον για το σερβίρισμα
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. Worcestershire sauce
5 σταγόνες ταμπάσκο
1 σφηνάκι μπράντι
1 κρόκο
αλάτι
πιπέρι
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κύβους (0,3x0,3 χιλ.) το φιλέτο (αφού έχουμε βγάλει τις ίνες με ένα κοφτερό μαχαίρι), προσέχοντας να μην το διαλύσουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά την κάππαρη, το αγγουράκι και τα κρεμμύδια και, με μια πετσέτα, τα στύβουμε πάρα πολύ καλά ώστε να φύγουν όλα τα ζουμιά τους.
Έπειτα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με το κρέας και αφήνουμε σε ένα μπολ, σκεπασμένο με μια μεμβράνη μέσα στο ψυγείο για μισή ώρα, έτσι ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις τους.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα πιάτο και πάνω του τοποθετούμε προσεκτικά τον κρόκο. Σερβίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, κρεμμύδι, κάπαρη.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr