Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει ένα γρήγορο πιάτο - Λαχταριστό Monte Cristo sandwich

Φτιάξτε το γρήγορα και εύκολα...

Συστατικά

  • 6 φέτες ψωμί για τοστ
  • 6 κ.σ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 2 αβγά
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • πατατάκια

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Απλώνουμε τις φέτες για τοστ στον πάγκο εργασίας μας. Για το κάθε σάντουιτς θα χρειαστούμε 3 φέτες για τοστ.
  • Μοιράζουμε σε κάθε φέτα ψωμιού από 1 κ.σ. μαγιονέζα και το τυρί. Στις 2 φέτες από κάθε σάντουιτς βάζουμε το ζαμπόν.
  • Τοποθετούμε τη μία φέτα ψωμιού με το ζαμπόν πάνω στην άλλη, χωρίς να ακουμπάνε οι φέτες του ζαμπόν μεταξύ τους, και καλύπτουμε με τη φέτα ψωμιού με το τυρί. Πιέζουμε πολύ καλά ώστε να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους και κόβουμε περιμετρικά την κόρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τα σάντουιτς σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών. Γυρνάμε και από τις δυο πλευρές για να απορροφηθεί όλο το μείγμα.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει βάζουμε τα σάντουιτς. Ιδανικά τοποθετούμε ένα τηγάνι πάνω από τα σάντουιτς και πιέζουμε ελαφρά. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Καθαρίζουμε το τηγάνι από το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε άλλη 1 κ.σ. βούτυρο. Ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο για επιπλέον 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με πατατάκια.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr