Ντίνα Νικολάου: Σφολιατίνια με πεπερόνι και μοτσαρέλα - Είναι γρήγορα, πανεύκολα και τα παιδιά θα τα λατρέψουν

Αν το πεπερόνι το βρίσκεται πικάντικο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αλλαντικό της αρεσκείας σας

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτα
150 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. σούπας πετιμέζι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
24 φέτες πεπερόνι
150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη, το πετιμέζι και αλατοπίπερο. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.

ΒΗΜΑ 2 Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι ή με το ροδάκι της πίτσας κόβω από την στενή πλευρά σε τρεις λωρίδες. Κατόπιν κόβω την μακριά πλευρά σε 3 σημεία, δημιουργώντας έτσι 12 τετράγωνα σφολιατάκια.

ΒΗΜΑ 3 Βάζω ένα τετράγωνο κομμάτι φύλλου επάνω στον πάγκο της κουζίνας, σε θέση που μια γωνία του τετραγώνου να είναι προς το σώμα μου, σχηματίζοντας έτσι το σχήμα του ρόμβου. Σηκώνω τη γωνία που βρίσκεται μπροστά μου και την διπλώνω προς την αντίθετη επάνω γωνία του τετραγώνου-ρόμβου ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο με την κλειστή πλευρά του προς τα εμένα.

ΒΗΜΑ 4 Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω από την δεξιά πλευρά του τριγώνου 1 λωρίδα πάχους 1,5 εκατοστών, από τη βάση προς την κορυφή του τριγώνου, αφήνοντας άκοπο 1 εκατοστό περίπου από την κορυφή. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και από την αριστερή πλευρά.

ΒΗΜΑ 5 Ανοίγω ξανά το φύλλο ζύμης στο αρχικό, τετράγωνο-ρόμβο σχήμα του. Σηκώνω την αριστερή κομμένη γωνία και την κατευθύνω προς την δεξιά πλευρά του τετραγώνου-ρόμβου και τη στερεώνω στο τέλος της αριστερής σταθερής πλευράς του τετραγώνου-ρόμβου πιέζοντας ελαφρά τις 2 άκρες για να ενωθούν. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με την δεξιά κομμένη γωνία. Έτσι σχηματίζεται ένα ωραίο συμμετρικό σχήμα. (βλ. σχήμα επάνω).

ΒΗΜΑ 6 Μεταφέρω το σφολιατάκι στη λαμαρίνα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα τετράγωνα. Με ένα κουταλάκι γεμίζω το κέντρο με σάλτσα ντομάτας. Τοποθετώ μια φέτα πεπερόνι και πασπαλίζω με λίγη μοτσαρέλα. Αλείφω τα σφολιατάκια με χτυπημένο αυγό και ψήνω για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr