Ο Έκτορας Μποτρίνι μας ταξιδεύει στην Ιαπωνία: Σούπα με τζίντζερ, ντάικον & καρδιές μπαμπού
Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
100 γρ. νουντλ από ρύζι
6-7 φέτες τζίντζερ
200 γρ. τόφου κομμένο τετραγωνάκια
½ πεπεροντσίνο κομμένο σε ροδέλες
½ ντάικον κομμένο σε τετραγωνάκια
1 μικρή πράσα κομμένη σε ροδέλες
1 ποτήρι ζωμό λαχανικών
½ ποτήρι σόγια
20 μπιζέλια
100 γρ. καρδιές μπαμπού
100 γρ. μανιτάρια shiitake
3 φύλλα λάχανο σαβόι λεπτοκομμένο
1 καρότο κομμένο τετραγωνάκια
Ευχαριστούμε θερμά τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Οδηγίες
- Βράζουμε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παίρνουμε μία κατσαρόλα, τη γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό λαχανικών.
- Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε αρχικά το καρότο και ντάικον, το τζίντζερ και το πεπεροντσίνο, ύστερα τα μπιζέλια και τις καρδιές μπαμπού, τα μανιτάρια, το σαβόι και την πράσα.
- Αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά περίπου και στο τέλος ρίχνουμε μέσα τα νουντλ και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσουν ακόμη μισή ώρα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε μαζί με το τόφου.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr