Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μπουρεκάκια με τόνο και σπανάκι - Εύκολα και γρήγορα

Μια καλοκαιρινή λιχουδιά.....

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα κουρού, κατεψυγμένα

2 μεγάλα αβγά

1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

½ μικρό κρεμμύδι, τεμαχισμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

¼ κγ. αλάτι

1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

150 γρ. σπανάκι

450 γρ. ερυθρός κανπιστός τόνος Αλοννήσου σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

¼ φλ. πράσινες πιπεριές, χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες

1 κ.γ. χυμός λεμονιού

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βράζουμε 1 αυγό μέχρι να γίνει σφιχτό, το αφήνουμε να κρυώσει και το τεμαχίζουμε.
2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά.
4 Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σπανάκι σταδιακά, 1 χούφτα τη φορά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά σε υψηλή φωτιά.
5 Μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
6 Προσθέτουμε τον τόνο, τις ελιές, το χυμό λεμονιού, το τεμαχισμένο βραστό αβγό και ανακατεύουμε. Στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
  Με τη βοήθεια ενός κουπ-πάτ ή με ένα ποτήρι κόβουμε τα φύλλα τις σφολιάτας σε κύκλους.
7 Απλώνουμε τις ζύμες κουρού στα ταψιά μας και μοιράζουμε 1/2 κ.σ. γέμιση τοποθετώντας τη στο μισό ημικύκλιο κάθε ζύμης.
8 Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη γέμιση και τσιμπάμε τις άκρες για να κλείσει το μπουρεκάκι. Χτυπάμε το 2ο αυγό με 1 κ.γ. νερό και αλείφουμε τα μπουρεκάκια με το μείγμα.
9 Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρουμε σε μία σχάρα, αφήνουμε για 10 λεπτά για να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr