Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ραβανί και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή 

Ένα γλύκισμα για τα φθινοπωρινά απογεύματα 

ΥΛΙΚΑ 

6 ποτήρια νερό

3 ποτήρια extra παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά

ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού

2 βανίλιες

λίγο ούζο

1 κιλό σιμιγδάλι ψηλό

500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

2 ξύλα κανέλας

2 ποτήρια ζάχαρη

ζάχαρη & κανέλα, για πασπάλισμα

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το χονδρό και το ψιλό σιμιγδάλι. Σε μέτρια φωτιά φέρνουμε το μίγμα σε βρασμό.

Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλό και το χονδρό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας αλλά και από τη κουτάλα.

Αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και μεταφέρουμε το μίγμα μας σε ένα μεγάλο ταψί. Το μίγμα μας πρέπει να είναι αρκετά πηχτό. Χαράσσουμε σε ρόμβους και τοποθετούμε στο κέντρο κάθε ρόμβου ένα γαρύφαλλο.

Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 55 λεπτά. Μόλις το γλυκό μας είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr